Irina Begu a fost foarte aproape, sâmbătă, să-și treacă în cont una dintre cele mai importante victorii din carieră, dar în cele din urmă a pierdut, greu, în disputa cu Garbine Muguruza (Spania), a treia tenismenă a lumii.

sursa foto Facebook Irina Begu
sursa foto Facebook Irina Begu

Deși nimeni nu-i dădea șanse în meciul cu Muguruza din primul tur al turneului feminin de tenis de la Beijing, competiție dotată cu premii în valoare de 6,3 milioane de dolari, Irina Begu a intrat foarte bine în partidă și a zburdat pe teren în primul set, pe care și l-a adjudecat cu 6-2.

Conștientă de faptul că are de apărat titlul cucerit anul trecut, după finala cu Timea Bacsinszky, Muguruza a revenit în forță și și-a adjudecat setul al doilea cu același scor, 6-2.

În decisiv, Irina a avut 3-2 și serviciul, dar a pierdut inițiativa pe final și Muguruza a defilat în ultimele game-uri, impunându-se cu 6-3.

În ciuda prestației bune, Irina rămâne cu 10 puncte WTA și 17.453 de dolari după aventura sa de la Beijing. Și cum Monica Niculescu a fost eliminată și ea în calificări, după un scenariu asemănător, 6-2, 2-6, 3-6 cu americanca Louisa Chirico, România rămâne cu Simona Halep în turneul de la Beijing.

A patra favorită a competiției va da piept, în 16-imi, cu belgianca Yanina Wickmayer, sportivă care, în primul tur, a spulberat-o pe campioana olimpică en-titre, Monica Puig (Puerto Rico), scor 6-2, 6-0.

Simona a câștigat doar unul dintre cele patru meciuri disputate împotriva belgiencei, 6-4, 6-2 anul trecut, la Australian Open. Cele trei înfrângeri au survenit în perioada 2010-2012, când Simona abia își făcea simțită prezența în tenisul profesionist, iar Wickmayer era în vârf de formă, belgianca având în aprilie 2010 cea mai bună clasare din carieră, locul 12 mondial.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version