Luptătorul român Benny Adegbuyi are ocazia, vineri seara, să se bată din nou pentru titlul de campion mondial K1 în versiunea Glory.

benny

Adegbuyi îl înfruntă pe actualul deţinător al centurii, olandezul Rico Verhoeven, într-un meci care va avea loc la Amsterdam. Cei doi s-au mai bătut pentru titlul mondial şi în luna mai, la Lille, când olandezul s-a impus cu o decizie unanimă.

Acum, Benny şi-a propus să elimine emoţiile care l-au acaparat la meciul din primăvară şi să evolueze cu mai mult curaj pentru a nu-i lăsa olandezului posibilitatea de a-şi “face jocul”.

Pentru a avea o nouă şansă la titlul mondial, Adegbuyi a câştigat piramida eliminatorie de la Denver, din octombrie. Atunci, luptătorul român l-a făcut knock-out, în repriza a treia, pe croatul Mladen Brestovac şi l-a învins la decizie pe olandezul Jahfarr Wilnis.

Meciul de vineri seara, de la Amsterdam, va fi al 26-lea susţinut de Adegbuyi pe reguli de K1. Românul are, până acum, 22 de victorii (15 obţinute prin knock-out) şi doar trei înfrângeri.

În schimb, Verhoeven, deşi este cu patru ani mai mic decât Benny, are deja 46 de victorii în meciuri disputate pe reguli de K1, însă doar 11 prin knock-out. Meciul de vineri seara este primul disputat de Verhoeven pe reguli de K1 de la cel cu Benny din primăvară. Între timp, olandezul şi-a făcut debutul şi în MMA (arte marţiale mixte), învingându-l pe Viktor Bogutzki, prin knock-out, într-o gală ce a avut loc la Braşov.

Meciul dintre Benny şi Verhoeven va fi main-event-ul Galei 26, gală în care mai sunt programate meciuri de foc precum Mourad Bouzidi – Danyo Illunga, Errol Zimmerman – Thomas Vanneste, Mosab Amrani – Chi Bin Lim sau Nieky Holzken – Murthel Groenhart.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version