Duminică dimineaţa, de la 07.00, ora României (LIVE pe PRO TV), ar urma să aibă loc marele meci de box dintre americanul Floyd Mayweather şi irlandezul Conor McGregor.

Este unul dintre cele mai aşteptate dueluri din box din istorie, dar partea de spectacol şi finanţe a depăşit cu mult partea sportivă. 

Sigur, confruntarea din Nevada opune doi supercampioni ai sporturilor care i-au făcut celebri. Mayweather are 49 de victorii din 49 de meciuri la profesionişti şi a fost de 11 ori campion mondial de box, la cinci divizii diferite. Iar McGregor a fost campion mondial în UFC la două categorii diferite şi este actualul deţinător al centurii supreme la categoria uşoară.

Însă primul a ajuns la o vârstă venerabilă, 40 de ani, iar irlandezul ar putea avea mari probleme de adaptare, în condiţiile în care este la primul meci pe reguli de box.

Disputa va genera încasări de peste un miliard de euro, astfel că mulţi sponsori şi impresari se vor umple de bani de pe cârca celor doi sportivi.

Ce-i drept, şi pugiliştii vor ieşi bine. Ambii au burse de câte 100 de milioane de euro, dar McGregor împarte banii cu şefii UFC pentru că i-au permis să schimbe sportul.

Indiferent de numele învingătorului, confruntarea de duminică dimineaţa arată, mai mult ca oricând, că boxul s-a transformat într-o adevărată afacere în care partea sportivă a rămas cu mult în urmă.

De precizat că meciul va fi main-eventul unei gale ce mai cuprinde partide care îi au în prim plan pe britanicul Nathan Cleverly, actualul campion mondial WBA de la semigrea, Gervonta Davis, campionul mondial IBF la categoria uşoară, Badou Jack, campionul mondial WBC la supermijlocie, sau Steve Cunningham, campionul mondial IBF la categoria cruiser.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version