Ronald Gavril, singurul pugilist român care încă mai simte mirosul elitei mondiale, a ratat, sâmbătă seara, a doua ocazie de a deveni campion mondial la profesioniști.

Sportivul român în vârstă de 31 de ani, originar din Bacău, a pierdut printr-o decizie clară duelul cu americano-mexicanul David Benavidez de la Mandalay Bay Events Center, Paradise, Nevada, SUA.

A fost pentru prima dată în carieră când Benavidez (21 de ani) și-a pus în joc centura de campion mondial la categoria supermijlocie, în versiunea WBC.

Benavidez a devenit campion mondial în septembrie anul trecut, când l-a bătut, tot la decizie, pe același Ronald Gavril. Atunci a fost însă o decizie split, 2-1, românul chiar reușind să-l facă knock-down pe Benavidez în repriza a 12-a.

Decizia relativ controversată de atunci l-a făcut pe Benavidez să-i ofere revanșa românului, iar Gavril a acceptat fără complexe duelul de sâmbătă seara.

De această dată, însă, din păcate, diferența dintre cei doi pugiliști a fost mult mai clară.

Gavril a rezistat din nou 12 reprize în fața americano-mexicanului, dar de această dată a fost practic un sac de box pentru Benavidez, care a profitat din plin de plusul de 12 centimetri avut la alonjă.

După două reprize în care cei doi pugiliști s-au menajat, Benavidez a început sa dea bine din brațe și a făcut prăpăd în defensiva românului.

Mult mai rapid și mai puternic pe lovituri, Benavidez și-a creat deseori culoare în defensiva lui Gavril cu ajutorul unor uppercuturi năucitoare care l-au pus deseori în dificultate pe român.

Cel mai dificil moment pentru Gavril a fost în repriza a patra, când o combinație scurtă, deschisă cu un uppercut, l-a aruncat în corzi. Românul a avut noroc că seria lui Benavidez l-a prins în apropierea corzilor și a reușit astfel să rămână pe picioare.

Spre final s-a solicitat și intervenția medicului pentru a se stabili dacă Gavril mai poate continua lupta. Băcăuanul a încercat aceeași tactică precum în primul meci.

A vrut să forțeze pe final, știut fiind faptul că Benavidez are probleme în ceea ce privește condiția fizică. Totuși, măcinat de loviturile încasate, Gavril nu a mai reușit să-l trimită pe campion la podea.

Duelul s-a încheiat cu o decizie categorică în favoarea lui Benavidez, pugilist care a demonstrat încă o dată de ce este una dintre stelele în devenire ale boxului mondial.

Doi arbitri i-au dat câștig de cauză cu 120-108, respectiv că a câștigat toate cele 12 reprize, iar un arbitru l-a dat învingător cu 119-109, semn că Gavril a câștigat totuși o rundă.

Ultimul dintre arbitri a fost confirmat de specialiștii boxingscene.com, aceștia dându-l învingător pe Benavidez cu 119-109, după ce i-au atribuit românului ultima repriză.

Ronald Gavril a ajuns acum la 18 victorii și 3 înfrângeri, 14 victorii obținute prin knock-out, în timp ce David Benavidez are, la doar 21 de ani, 20 de victorii din 20 de meciuri și 17 victorii obținute prin knock-out.

Benavidez a devenit, în septembrie anul trecut, cel mai tânăr campion mondial din istorie la categoria supermijlocie. În schimb, Gavril, care abia la 25 de ani și jumătate se apuca de box profesionist, va trebui să-și focuseze atenția, măcar pentru moment, spre alte centuri deținute de adversari mai accesibili cum ar fi britanicul George Groves sau neamțul Tyron Zeuge, pugiliști care fac legea în WBA, dar cu care Gavril s-ar putea bate de la egal la egal măcar în ceea ce privește alonja.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version