Dacă în majoritatea sporturilor abia dacă mai supravieţuim, la nivel de box profesionist continuăm să scoatem talente pe bandă rulantă.

sursa foto Facebook Viorel Simion

Şi aşa s-a ajuns ca, în decembrie, la Buzău, să aibă loc ultima mare gală de box din acest an, eveniment în care, în co-main-eventuri, vor lupta Viorel Simion şi Bogdan Dinu, pugilişti care au cochetat inclusiv cu partide pentru titluri mondiale.

Ajuns la 36 de ani, Viorel Simion îşi joacă pe 8 decembrie, la Buzău, ultima şansă de a reveni în lupta pentru un titlu mondial. După ce a pierdut confruntarea cu Scott Quigg din aprilie, de pe Wembley, Bombardierul Simion va avea în faţă un boxer neînvins.

Rusul Sakhib Usarov a câştigat toate cele 22 de meciuri disputate până acum, opt înainte de limită, şi a mai boxat în România în iulie 2011, când l-a bătut pe Sergio Gomez, din Nicaragua, într-o gală desfăşurată la Romexpo.

Viorel Simion şi Usarov se bat pentru centura de campion WBA Intercontinental la categoria pană, iar învingătorul l-ar putea înfrunta anul viitor pe mexicanul Abner Mares sau pe portoricanul Jesus Rojas pentru un meci cu centura de campion mondial pe masă.

Neînvins în 17 meciuri disputate la profesionişti, Bogdan Dinu revine în ring după o pauză de aproape şapte luni. Adversarul său este unul demn de luat în seamă. La 29 de ani, Vladimir Tereşkin are 20 de victorii, 10 obţinute prin knock-out, şi un egal.

Rusul Tereşkin este cu doi ani mai tânăr decât Dinu, are doi centimetri în plus, va boxa pentru prima dată în România, iar pe ultimii doi adversari, Tamas Bajzath şi Yuberti Suarez Diaz, i-a făcut praf într-un interval de câteva minute.

Bogdan Dinu şi Vladimir Tereşkin se bat pentru centura de campion WBA Continental la categoria grea şi pentru posibilitatea de a-l provoca, anul viitor, la un meci pe britanicul Anthony Joshua, actualul campion mondial al categoriei.

Şi Flavius Biea urmează să se bată pentru o centură la Buzău. Arădeanul de 28 de ani îl înfruntă, în limitele categoriei welter, pe ucraineanul Valentyn Golovko.

Biea (28 de ani) este neînvins la profesionişti. Are 12 victorii din 12 meciuri, şase victorii obţinute prin knock-out. Dar în faţa lui se va afla un adversar extrem de periculos.

Golovko este mult mai experimentat. Are 30 de ani, 23 de victorii şi două înfrângeri. Ucraineanul a boxat aproape numai în ţara natală, dar şi-a încercat norocul şi în SUA, unde l-a bătut pe Gerardo Robles şi a pierdut greu, mid-decision, la Jerry Belmontes.

Biea şi Golovko se bat pentru centura de campion WBA Continental şi posibilitatea de a-l provoca pe campionul mondial, americanul Keith Thurman.

Celelalte trei meciuri din gala de la Buzău aduc în ring alte trei mari speranţe ale României: Eronim Arădoaie (24 de ani, 4 meciuri, 4 victorii), Cezar Juratoni (28 de ani, 6 meciuri, 6 victorii, 4 victorii obţinute prin knock-out) şi Daniel Buciuc (24 de ani, 3 meciuri, 3 victorii, două victorii obţinute prin knock-out).

La categoria welter avem Buciuc versus Tornike Kandelaki (Georgia) şi Arădoaie împotriva lui Irakli Jeranaşvili (Georgia), în timp ce la categoria cruiser avem Juratoni împotriva lui Giorgi Tevdoraşvili, un alt boxer din Georgia. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version