Pentru prima dată în istorie, la Jocurile Olimpice din acest an, de la Rio de Janeiro, vor putea participa şi boxerii profesionişti.

 

Bute ar putea deveni primul roman campion olimpic la box din ultimii 60 de ani
Bute ar putea deveni primul roman campion olimpic la box din ultimii 60 de ani

Decizia a fost anunţată, joi, de Ching Kuo Wu, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Box, acesta precizând că “am luat această decizie, după ce am discutat cu reprezentanţii Federaţiilor Naţionale de box, iar mai mult de 90% dintre aceştia au spus că ar fi o idee bună ca boxerii profesionişti să fie lăsaţi să-şi încerce norocul la Jocurile Olimpice”.

Evident, asta nu înseamnă că boxerii au asigurată calificarea din oficiu. Ei trebuie să treacă peste meciuri sau turnee de calificare. Nume mari precum Vladimir Klitschko sau Manny Pacquiao şi-au anunţat deja intenţia de a participa la Jocurile Olimpice. În schimb, americanul Floyd Mayweather a precizat deja că nu este interesat, mai ales că în 1996, la Atlanta, în faţa propriilor fani, s-a oprit în semifinale la categoria pană.

Decizia luată joi de şeful AIBA ar putea creşte şansele României la o medalie olimpică, în condiţiile în care avem mulţi boxeri văzuţi foarte bine peste ocean, respectiv Lucian Bute, Jo Jo Dan, Cristian Ciocan, Bogdan Dinu sau Ronald Gavril.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version