Considerat de multă lume un tip anost, Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, şi-a schimbat imaginea într-una de băiat rău şi a ieşit la atac.

arena nationala-aprilie-2012

Burleanu a anunţat, luni, că solicită primarului Capitalei, Răzvan Sava, drepturile de administrare a Arenei Naţionale. Preşedintele FRF este nemulţumit de faptul că “Primăria nu a luat nicio măsură pentru remedierea problemelor de la Arena Naţională” şi că autorităţile “stau şi se uită la stadionul ala ca la drobul de sare din poveste”.

În plus, Burleanu a ţinut să precizeze că nu concepe ca amicalul România – Spania, de la sfârşitul lunii martie, să se dispute pe alt stadion în afară de Arena Naţională şi că Federaţia Română de Fotbal îşi asumă responsabilitatea pentru redeschiderea celui mai mare stadion de fotbal din România.

“În acest moment, în spiritul legii şi al literei, ne putem asuma responsabilitatea deschiderii Arenei Naţionale. Această reponsabilitate înseamnă să-ţi iei toate măsurile de prevenţie necesare. Am primit suport pentru a mări numărul de jandarmi, de a mari numărul punctelor de control pentru găsirea suporterilor care încearcă să intre cu materiale pirotehnice, dar şi suport pentru mărirea numărului de pompieri şi de stewarzi pe stadion. Vreau să comunic că am apreciat tot sprijinul primit din partea Guvernului, care a înţeles că deschiderea Arenei Naţionale nu are doar o miză sportivă, ci una naţională. Asumarea răspunderii nu însemnă să stai cu mâinile în sân şi să te declari neputincios. Să fii responsabil înseamnă să iei decizii importante. Dacă vreţi ca oamenii să îşi amintească de dumneavoastră, domnule primar interimar al Capitalei, nu mai pierdeţi vremea cu afişe electorale, ci luaţi decizii”, a fost mesajul transmis de FRF.

Burleanu nu mai este dispus la concesii
Burleanu nu mai este dispus la concesii

În încercarea de a prelua administrarea Arenei Naţionale, Burleanu se laudă că a preluat FRF cu un deficit de 4,5 milioane de euro şi a adus-o pe zero. Dar preşedintele FRF nu ezită să-l urecheze pe primarul interimar al Capitalei şi pentru faptul că “nu a întreprins nicio acţiune pentru a afla cine se face vinovat pentru recepţionarea acoperişului care nu corespunde planului”.

În finalul intervenţiei, Burleanu a anunţat că, dacă Primăria Capitalei nu oferă un răspuns favorabil până marţi la prânz, atunci FRF va muta disputa cu Spania la Cluj, “deşi le-am promis celor de la federaţia spaniolă că meciul se va disputa la Bucureşti, iar prin această mutare Bucureştiul şi bucureştenii suferă prejudicii de imagine”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version