Ajuns la aproape 36 de ani, Lucian Bute încă nu a renunţat la visul de a redeveni campion mondial, deşi a pierdut la decizie meciul cu James DeGale de pe teren propriu, din noiembrie anul trecut.

Multi specialisti sustin ca infrangerea lui Bute cu DeGale a fost o decizie eronata a judecatorilor
Multi specialisti sustin ca infrangerea lui Bute cu DeGale a fost o decizie eronata a judecatorilor

Şi convins că timpul nu lucrează în favoarea sa, Bute este gata să se implice într-un nou meci mare care ar urma să aibă loc pe 2 aprilie, la Quebec.

Conform canadienilor de la rds.ca, Bute ar putea să dea piept cu britanicul George Groves, fostul campion european de la categoria supermijlocie.

Meciul ar urma să fie unul eliminatoriu, în condiţiile în care Groves este locul 3 mondial în ierarhia categoriei, versiunea WBC. Astfel că învingătorul dintre Bute şi Groves ar urma să se bată cu suedezul Badou Jack pentru centura WBC deţinută de cel din urmă.

Groves are, deja, trei înfrângeri la activ, două împotriva lui Carl Froch, ambele suferite prin knock-out, şi una chiar împotriva lui Badou Jack, la primul meci în care suedezul şi-a pus centura de campion mondial în joc.

Conform sursei amintite, meciul Bute – Groves ar urma să fie main-eventul unei gale în care ar mai putea lupta boxeri precum columbianul Eleider Alvarez, campionul neînvins WBC Silver la categoria semigrea, şi rusul Artur Beterbiev, campionul WBO Internationl la categoria semigrea, sportiv care a câştigat prin knock-out toate cele nouă meciuri disputate până acum la profesionişti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version