Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

CFR Cluj câștigă derbiul cu FCSB. Final de an cu scandal în tabăra vicecampioanei

Sâmbătă seara s-a jucat ultimul meci de Liga I programat în acest an calendaristic.

A fost chiar derbiul dintre FCSB, vicecampioana națională en-titre, și CFR Cluj, campioana națională en-titre, partidă care a încheiat etapa a 21-a a Ligii I la fotbal.

Ardelenii s-au impus, cu 2-0, la capătul unui duel tactic câștigat clar de CFR-iști.

Cum ne-au obișnuit și în alte partide cu FCSB, cei de la CFR au început meciul tare și au căutat să dea totul încă din primele minute.

Așa a apărut și golul lui Deac din minutul 28. Atacantul CFR-ului a profitat de modul lamentabil în care fundașii adverși au gestionat o fază și a punctat cu un lob spectaculos, din piruetă.

FCSB și-a revenit rapid după lovitura încasată și a pus stăpânire pe joc. A preluat centrul terenului și se părea că asistăm la un nou meci desfășurat după scenariul cu care cele două echipe ne-au obișnuit până acum.

Aproape de fiecare dată CFR începea tare, deschidea scorul, iar apoi făcea pasul în spate, inclusiv din cauza mediei de vârstă mai ridicată, și FCSB profita și egala.

De această dată, însă, neinspirația lui Gnohere i-a costat enorm pe oamenii lui Nicolae Dică. Atacantul francez l-a făcut mare pe Arlauskis în mai multe rânduri, iar CFR a tranșat decisiv duelul pe final.

La unul dintre puținele contraatacuri ale ardelenilor, Roman comite fault în postură de ultim apărător și vede direct cartonașul roșu, lăsându-și echipa în inferioritate numerică.

S-a dat lovitură liberă de la 17 metri, iar șutul violent al lui Deac a zguduit transversala porții apărate de Bălgrădean.

Gnohere a mai avut o ocazie mare de a marca, dar l-a imitat și Omrani, a cărui lovitură cu capul a fost scoasă cu un reflex incredibil de același Bălgrădean.

Spiritele s-au încins pe final. Andrei Mureșan a văzut și el cartonașul roșu, după două galbene încasate pe faze similare, lovituri cu cotul aplicate în ceafa lui Gnohere pe sărituri la cap.

În ciuda roșului încasat, ardelenii nu și-au pierdut cumpătul, iar Alexandru Păun a scos un penalty după o fază în care a evidențiat limitele lui Mihai Bălașa, fotbalist considerat unul dintre cei mai buni tineri fundași români.

Bălașa a fost trimis și el la cabine, iar Alexandru Ioniță a transformat cu siguranță penaltiul acordat stabilind scorul final, 2-0 pentru liderul la zi al Ligii I.

Grație acestui rezultat, CFR Cluj s-a distanțat la șase puncte de FCSB și la opt puncte de CS Universitatea Craiova. Culmea, pe locul al patrulea încheie anul Sepsi Sf. Gheorghe, formație care a profitat de pasul greșit făcut de Viitorul Constanța, echipă ce a cedat, cu 0-1, pe terenul lui AFC Hermannstadt.

Astra Giurgiu ocupă ultimul loc care asigură calificarea în play-off, însă lupta este departe de a se fi încheiat în condițiile în care giurgiuvenii au doar trei puncte avans, cu cinci etape înainte de finalul sezonului regulat, față de AFC Hermannstadt, Gaz Metan Mediaș și Politehnica Iași.

Eșecul suferit în fața CFR-ului nu a rămas fără urmări în tabăra FCSB-ului. Nicolae Dică este ca și demis din funcția de antrenor, urmând ca locul său să fie luat de Laurențiu Reghecampf sau, cel mai probabil, de Mihai Teja, actualul antrenor al echipei Gaz Metan Mediaș.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv