CFR Cluj și FCSB, cele două reprezentante ale României rămase în cupele europene, dau, joi seara, primele bătălii pentru calificarea în grupele Europa League.

Ardelenii, campioni naționali en-titre, dau piept cu luxemburghezii de la Dudelange, în deplasare, într-un meci care va începe la 21.00, ora României, și care foarte probabil nu va fi televizat în România.

Formația noastră pornește cu prima șansă atât în acest meci, cât și în lupta pentru calificarea în grupe, dar oamenii lui Toni Conceicao nu trebuie să se îmbete cu apă rece.

Dudelange a avut un parcurs formidabil în cupele europene, în acest sezon, totul culminând cu eliminarea formației poloneze Legia Varșovia, după 2-1 în deplasare și 2-2 acasă.

Luxemburghezii au nume grele în lot precum sârbul Milan Bisevac (25 de meciuri și un gol la Paris Saint Germain, 101 meciuri și un gol la Olympique Lyon și 15 meciuri și un gol la Lazio Roma) sau neamțul Marc Andre Kruska (peste 100 de meciuri pentru Borussia Dortmund).

FCSB, vicecampioana națională en-titre, joacă la Viena, cu Rapid Viena, într-un meci care va începe la ora 21.30 și care va fi transmis în direct de PRO TV.

Trupa antrenată de Nicolae Dică va avea o misiune dificilă în Austria, deși Rapid Viena nu are vedetele sau bugetul lui Red Bull Salzburg.

Rămâne de văzut cât de mult se va implica Andrei Ivan în lupta echipei sale de club cu fosta lui mare rivală din Liga I. Atacantul român a fost luat cu împrumut de Rapid Viena și are șanse minime să fie titularizat, fiind foarte probabil ca antrenorul Goran Djuricin să mizeze, pentru avanposturi, pe tripleta Berisha – Murg – Deni Alar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version