Cazul echipei de fotbal Rapid Bucureşti a ajuns miercuri, din nou, pe masa reprezentanţilor Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal.

sursa foto sportpictures.eu
sursa foto sportpictures.eu

Rapid a obţinut dreptul sportiv de a evolua în sezonul 2016-2017 al Ligii I, dar problemele financiare au dus clubul în faliment, astfel că giuleştenii au rămas fără jucători, conducere, oficiali şi posibilităţi de organizare înainte de startul campionatului.

Patronul Valerii Moraru a prezentat un nou plan de organizare, care însă nu a primit acceptul lichidatorului Aurel Brihac. Iar după ce a stat aproximativ o lună la Liga Profesionistă de Fotbal, cazul a ajuns, luni, la Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal.

Luni au avut loc şi primele audieri în acest dosar, iar discuţiile au continuat miercuri. Deşi era de aşteptat ca membrii Comisiei de Disciplină să dea şi un verdict, aceştia au anunţat că vor anunţa decizia abia joi, 28 iulie, la ora 13.00.

Cei de la Comisia de Disciplină trebuie să anunţe dacă Rapid are dreptul să fie înscrisă în Liga I sau dacă locul lor va fi luat de prima echipă retrogradată, ACS Politehnica Timişoara.

Oricum decizia nu va fi una finală, echipa aflată în pierdere putând ataca verdictul atât la Comisia de Recurs, cât şi după aceea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Există informaţii conform cărora Valerii Moraru şi oamenii săi au prezentat convenţii civile încheiat cu 16 fotbalişti, dar şi cu oameni care asigure serviciile necesare pentru ca echipa să aibă un parcurs corespunzător. Plus un acord cu primăria din Chiajna pentru ca echipa să poată utiliza terenul de acolo pentru a disputa meciurile de pe teren propriu.

Însă toate aceste documente trebuie parafate de lichidatorul judiciar înainte ca ele să fie înscrise la autorităţile de rigoare. Dar lichidatorul ezită pentru că, spune el, ar încălca o decizie a magistraţilor şi pentru că nu există surse reale de finanţare pentru dezvoltarea convenţiilor civile încheiate cu toţi cei implicaţi în poveste.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version