Naţionala de fotbal a României a obţinut o victorie la debutul cu Cosmin Contra ca selecţioner, echipa noastră impunându-se cu 3-1 împotriva reprezentantei Kazahstanului.

Ieşită din ecuaţia calificării, România a început greu partida cu Kazahstan de la Ploieşti. Oaspeţii, mai bine pregătiţi fizic, ne-au pus la respect în primele 30 de minute, dar nu au reuşit să profite de acest aspect.

Deşi cu un antrenor nou pe bancă, România a aşteptat în continuare oxigenul adus de execuţiile individuale. Iar Constantin Budescu, starul lui FCSB, a rezolvat, practic, meciul în finalul primei reprize.

Atacantul a deschis scorul dintr-o acţiune personală şi a făcut 2-0 dintr-un penalty obţinut, culmea, tot de el.

Mult mai relaxaţi graţie avantajului de pe tabelă, tricolorii au evoluat fără emoţii în repriza a doua şi şi-au creat mai multe ocazii de a marca.

Au fructificat doar una, Keşeru înscriind pentru 3-0 în minutul 73, cu un şut la colţ ce l-a lăsat fără replică pe Pokatilov, goalkeeperul oaspeţilor.

Kazahstanul a înscris golul de onoare în minutul 82, Turysbek profitând de o greşeală de poziţionare a lui Romario Benzar.

S-a încheiat România – Kazahstan 3-1, iar echipa noastră îşi consolidează locul 4 în grupă şi va aborda fără obiectiv meciul cu Danemarca, din ultima etapă, în condiţiile în care nu mai putem urca sau coborî în clasament.

Polonia este ca şi calificată la Campionatul Mondial. A bătut cu 6-1 în Armenia şi are nevoie de un egal în meciul cu Muntenegru, de pe teren propriu, pentru a-şi consolida locul 1.

Danemarca este aproape sigură de ocuparea locului al doilea. A bătut cu 1-0 în Muntenegru şi mai are nevoie de un egal din meciul cu România, de duminică.

Joi s-au mai disputat meciurile Azerbaidjan – Cehia 1-2, Anglia – Slovenia 1-0, Malta – Lituania 1-1, Irlanda de Nord – Germania 1-3, San Marino – Norvegia 0-8, Scoţia – Slovacia 1-0.

În Grupa C, Germania a câştigat grupa, iar Irlanda de Nord merge la baraj. Cehia, Norvegia, Azerbaidjan şi San Marino au fost eliminate.

Anglia a câştigat Grupa F şi se califică la Campionatul Mondial. Scoţia se bate în ultima etapă cu Slovacia şi Slovenia pentru calificarea la baraj. Lituania şi Malta au fost eliminate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version