Duminică seara, la Craiova, s-a jucat derbiul etapei a 12-a a Ligii I la fotbal.

A fost meciul dintre CS Universitatea Craiova și FCSB, partidă prefațată, din păcate, de moartea celui care a fost Ilie Balaci.

Craiova visa la obținerea primei victorii, după 16 ani, în fața celor de la FCSB, însă a început cum nu se poate mai prost partida, încasând gol în minutul 8, în care jocul trebuia să fie întrerupt pentru a se aduce un ultim omagiu celui care a fost Ilie Balaci.

Florinel Coman a șutat în forță din 16 metri, Pigliacelli a respins cu greu, dar mingea s-a lovit de Kelici și a intrat în poartă, nefericitul croat trecându-și în cont un autogol.

A fost primă repriză ciudată, o combinație de intrări dure cu vociferări abitire în speranța că se va lăsa cu cartonașe. Nervi mulți, fotbal puțin.

Doar FCSB a mai avut o șansă importantă de gol, dar șutul lui Florinel Coman a trecut puțin pe lângă poartă.

Situația s-a schimbat radical după pauză. Oltenii au ieșit cu mai multă ambiție de la vestiare și au pus stăpânire pe joc.

Au avut și noroc, reușind să egaleze imediat după pauză. În minutul 50, Bărbuț îl lansează excelent pe Koljic, la limita offside-ului, și bosniacul punctează cu un șut din prima, plasat, la colțul lung.

Au fost momente din ce în ce mai dificile pentru defensiva FCSB-ului, care a cedat din nou în minutul 72. Fedele a punctat cu un șut la colțul lung, profitând și de un plonjon tardiv al lui Bălgrădean.

Mai mult, se putea face chiar 3-1 în minutul 86. Junior Morais comite henț în apropiere de linia porții și este eliminat. Însă Koljic bate prost rău penaltiul acordat și Bălgrădean reușește să respingă.

Universitatea Craiova – FCSB s-a terminat 2-1. Vicecampioana pierde șefia clasamentului, fiind acum la două puncte în urma noului lider, CFR Cluj.

În schimb, oltenii urcă pe loc de play-off și ar fi la doar două puncte de lider în acest moment, dacă am face înjumătățirea de puncte pentru intrarea în play-off.

Duminică, într-un alt meci din Liga I, FC Botoșani s-a impus, cu 2-1, pe terenul formației Gaz Metan Mediaș. Ultimul meci al etapei se joacă luni seara, de la ora 21.00, când Mircea Rednic își face redebutul pe banca lui Dinamo București împotriva unei echipe, Dunărea Călărași, antrenate de un fost elev al său, Dan Alexa.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version