Specialiştii boxingscene au dat publicităţii, zilele trecute, un material dedicat boxerilor care ar trebui urmăriţi cu mare atenţie în 2018.

Cristian Ciocan (stanga) a rezistat opt reprize, in 2015, pe terenul lui Tyson Fury, pugilist care ulterior avea sa-l bata pe Vladimir Klitschko pe terenul ucraineanului

Printre aceştia se află şi greul român Cristian Ciocan, boxer care, la 30 de ani, are 22 de victorii şi patru înfrângeri înregistrate la profesionişti.

Mai mult, Ciocan este actualul deţinător al centurii de campion european în versiunea WBO. A devenit campion în octombrie 2016, când l-a bătut la split-decision, 2-1, pe neamţul Erkan Teper.

De atunci, Ciocan şi-a apărat cu succes de două ori centura, învingându-i pe britanicul David Price, knock-out tehnic, şi pe algerianul Zine Eddine Benmakhlouf.

Specialiştii boxingscene consideră că Ciocan a ajuns la maturitatea sportivă şi ar putea ataca, în 2018, o centură de campion mondial. 

Boxerul român se bucură de clasamente excelente în versiunile WBO, IBF şi WBA, astfel că principalele sale ţinte sunt neo-zeelandezul Joseph Parker, campionul neînvins de la WBO, şi americanul Anthony Joshua, pugilist care are 20 de victorii din 20 posibile, toate obţinute prin knock-out.

Alţi boxeri români remarcaţi de boxingscene sunt Constantin Bejenaru, locul 14 în clasamentul WBC la categoria cruiser, Ronald Gavril, locul 5 în clasamentul WBC la categoria super-mijlocie, şi Flavius Biea, locul 13 în clasamentul WBA la categoria welter.

De asemenea, încă nu este exclusă o revenire a lui Lucian Bute, care ar putea profita de clasamentul bun în versiunea WBC, unde este locul 12 la categoria semi-grea, fiind mai bine cotat în acest moment decât nume precum Jean Pascal, Andrzej Fonfara sau Isaac Chilemba.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version