Procurorii spanioli au anunțat, marți, că au deschis dosar penal pe numele portughezului Cristiano Ronaldo, fotbalistul lui Real Madrid.

Conform probelor adunate de Procuratura provinciei Madrid, Cristiano Ronaldo și oamenii săi au înființat, în 2010, o structură corporativă prin care să scoată din țară zeci de milioane de euro obținuți din drepturi de imagine, fără a achita către Fiscul spaniol taxele și impozitele de rigoare.

Procurorii madrileni susțin că portughezul a prejudiciat bugetul cu 14,7 milioane de euro prin neîndeplinirea voluntară și conștientă a obligațiilor sale fiscale în țara în care este rezident.

Procurorii vor 10 ani de închisoare pentru Cristiano Ronaldo, pornind de la ideea că marele său rival, Lionel Messi, a luat aproape 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru o fraudă fiscală de doar circa 4 milioane de euro, notă de plată achitată, în cele din urmă, de starul argentinian.

Cristiano Ronaldo ar putea să ajungă la pace cu procurorii spanioli și să achite prejudiciul. Are de unde, în condițiile în care este cel mai bine plătit sportiv din lume cu 82,6 milioane de euro câștigați numai în sezonul 2016-2017.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version