Jurnaliştii de la ESPN au dat publicităţii un nou top al celor mai faimoşi sportivi din lume.

Iar pentru al doilea an la rând ierarhia este dominată de portughezul Cristiano Ronaldo, starul echipei de fotbal Real Madrid. La realizarea clasamentului au fost luaţi în calcul mai mulţi factori, dar în special numărul de fani avuţi pe site-uri de socializare precum Instagram, Twitter sau Facebook.

Portughezul, câştigător al numeroase trofee şi competiţii, are 261,5 milioane de fani, cumulat, pe cele trei site-uri de socializare amintite.

Cristiano Ronaldo este urmat în clasament de baschetbalistul american LeBron James, 85,5 milioane de fani pe site-urile de socializare, şi de marele său rival, argentinianul Lionel Messi, fotbalist care are 151,7 milioane de fani pe Instagram şi Facebook, dar nu apare pe Twitter şi nici nu este unul dintre cei mai căutaţi sportivi pe google.

În TOP 10 cei mai faimoşi sportivi din lume mai apar fotbalistul Neymar, tenismenii Roger Federer şi Rafael Nadal, jucătorii de golf Phil Mickelson şi Tiger Woods, atletul Usain Bolt şi baschetbalistul Kevin Durant.

Prima sportivă din această ierarhie apare abia pe locul 16. Luptătoarea de MMA (arte marţiale mixte) Ronda Rousey a ajuns la 24,2 milioane de fani pe site-urile de socializare şi să câştige peste 8 milioane de dolari anual. Aceste cifre i-au permis să urce în clasamentul celor mai faimoşi sportivi din lume de pe locul 23 pe locul 16.

Ronda Rousey a depăşit-o pe Maria Şarapova devenind cea mai faimoasă sportivă din lume. Rusoaica a coborât de pe locul 18 pe locul 23 din cauza suspendării încasate pentru doping. Şarapova mai are doar 22,4 milioane de fani pe site-urile de socializare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version