Deși a câștigat UEFA Champions League de trei ori la rând și de patru ori în ultimii cinci ani, Real Madrid trece printr-o perioadă extrem de tumultoasă.

Asta pentru că pe Santiago Bernabeu se pregătește schimbarea liniilor. După ce s-a despărțit de antrenorul Zinedine Zidane, înlocuit cu Julen Lopetegui, Real Madrid a oficializat marți și despărțirea de doi dintre cei mai importanți jucători.

‘Galacticii’ și-au luat La Revedere de la atacantul francez Karim Benzema și, mai ales, de la super-starul portughez Cristiano Ronaldo, cel care practic a dus echipa în cârcă în ultimii ani cu sutele de goluri reușite.

Interesant este că ambii jucători au ajuns pe Santiago Bernabeu în 2009, deci au petrecut împreună nouă ani la Real Madrid. Însă a venit momentul unor noi provocări pentru ei, în timp ce Real are nevoie de o reinventare.

După cum deja toată lumea știe, Cristiano Ronaldo urmează să semneze un contract valabil pe patru ani cu Juventus Torino, campioana Italiei en-titre și formația pe care Real Madrid a bătut-o în finala UEFA Champions League de anul trecut și în sferturile de finală ale ediției din acest an.

Deși în mod sigur nu va fi cel mai costisitor transfer al verii, mutarea este considerată de departe cea mai importantă a verii și chiar a ultimului deceniu. Mai mult, presa italiană plusează și anunță transferul drept ‘transferul secolului’.

Cristiano Ronaldo avea o clauză de reziliere de un miliard de euro la Real Madrid, dar afacerea îi va costa în prima fază doar 150 de milioane de euro pe italieni. Pentru că în acordul pe care fotbalistul îl avea cu echipa spaniolă exista o clauză care spunea că portughezul poate pleca, la cererea lui, pe o sumă mult mai mică decât clauza de reziliere.

Astfel, Real Madrid primește doar 105 milioane de euro în schimbul transferului. Sigur, clauza nu mai era valabilă dacă portughezul intenționa să plece la FC Barcelona, de exemplu, sau la o altă echipă din Primera Division.

Alte 45 de milioane de euro vor intra de la Juventus Torino în contul impresarului Jorge Mendes, cel care practic l-a direcționat pe portughez către Italia.

Cristiano Ronaldo nu mai era fericit pe Santiago Bernabeu. Pe lângă faptul că avea nevoie de o nouă provocare din punct de vedere sportiv, portughezul a tot fost amânat cu prelungirea contractului.

Și simțea că pierde teren în duelul cu Messi și Neymar pentru titlul de cel mai bine plătit fotbalist al Planetei. Pentru că cei doi au ajuns să obțină câte 40 de milioane de euro pe an din contractele cu FC Barcelona, respectiv Paris Saint Germain, în timp ce Cristiano Ronaldo rămăsese la un salariu de 21 de milioane de euro pe an la Juventus Torino.

În plus, a fost și problema cu Fiscul care i-a adus lui Cristiano Ronaldo o condamnare la închisoare cu suspendare, poveste în care portughezul nu s-a simțit susținut suficient de clubul din Madrid.

Așa, la Juventus Torino, Cristiano Ronaldo are posibilitatea să devină idol pentru un nou grup de fani și bifează și o majorare salarială, urmând să câștige 30 de milioane de euro pe an.

Juventus riscă, pentru că în Serie A nu se învârt sumele din Premier League sau de pe la alte formații cu pretenții precum Barcelona, Real Madrid ori Paris Saint Germain. Dar italienii sunt convinși că portughezul își va scoate pe deplin banii din vânzarea de obiecte promoționale cu imaginea sa.

Vă reamintim că în 2009, când Real Madrid a dat 94 de milioane de euro pentru a-l aduce pe portughez de la Manchester United, spaniolii și-au recuperat investiția într-o lună după ce a vândut peste un milion de tricouri cu Cristiano Ronaldo în întreaga lume, dar mai ales pe piața din Asia.

Cristiano a postat un mesaj emoționant în care recunoaște că avea nevoie de o nouă provocare după nouă ani petrecuți pe Santiago Bernabeu. A fost însă o perioadă remarcabilă, poate cea mai importantă din istoria fotbalului. 

Cu Cristiano Ronaldo pe teren, Real a câștigat două titluri de campioană a Spaniei, patru UEFA Champions League, trei Campionate Mondiale ale cluburilor, două Cupe ale Spaniei, două Supercupe ale Spaniei și două Supercupe ale Europei. 

Și totul aproape în exclusivitate grație celor 450 de goluri înscrise în 438 de meciuri jucate de superstarul portughez pentru gruparea de pe Santiago Bernabeu.

Alături de Cristiano Ronaldo, în Serie A are mari șanse să ajungă și fostul său coleg de la Real Madrid, atacantul francez Karim Benzema. Vârful de 30 de ani a intrat într-un con de umbră în ultima perioadă și caută să-și recapete strălucirea jocului pe alte meleaguri.

În acest caz însă deocamdată este sigură doar despărțirea lui Benzema de clubul pentru care a înscris 192 de goluri în 413 meciuri jucate. Carlo Ancelotti insistă pentru transferul său la Napoli și este gata să pună la bătaie 40 de milioane de euro pentru realizarea mutării.

Însă Benzema, un personaj prin excelență extrem de capricios, a arătat în ultima perioadă că gândul său este departe de fotbal și a solicitat timp de gândire mai ales că nu duce lipsă de oferte, deși a înscris doar 12 goluri în ultimul sezon, al doilea cel mai slab sezon al său în tricoul Realului.

La prima vedere, Realul slăbește, însă ‘galacticii’ sunt gata să investească masiv pentru aducerea unui jucător care să preia rolul de prima-donă lăsat gol de Cristiano Ronaldo.

Madrilenii aruncă cele mai multe săgeți în direcția Parisului, în speranța că vor reuși înregimentarea lui Kylian Mbappe sau Neymar. Dar mai există și alte variante precum belgianul Eden Hazard, de la Chelsea Londra, sau belgianul Kevin De Bruyne, de la Manchester City. Nu în ultimul rând, Realul ar putea forța imposibilul și ar putea intra în lupta cu Manchester City pentru a-l fura pe brazilianul Coutinho de la FC Barcelona, după modelul Luis Figo.

În plus, fanii de pe Santiago Bernabeu așteaptă și ieșirea la rampă a galezului Gareth Bale, fotbalist care din momentul în care a venit de la Tottenham Hotspur a părut că arde lent în umbra lui Cristiano Ronaldo. Chiar și așa, Bale a reușit 88 de goluri în 189 de meciuri jucate în cinci ani pentru Real Madrid.

Până să aducă un nou super-star, ‘galacticii’ au adus un future-star. pe brazilianul Vinicius Junior, un puști crescut de Flamengo Rio de Janeiro și care joi împlinește 18 ani.

Brazilianul a semnat cu Real încă din mai anul trecut, dar legea internațională interzice ca mutarea să se facă efectiv înainte ca jucătorul să împlinească 18 ani, astfel că abia de vineri Vinicius va fi efectiv la dispoziția șefilor de la Real.

Pentru brazilian, Real a plătit în jur de 17 milioane de euro. În ciuda vârstei precoce, atacantul are deja 14 goluri înscrise în 69 de meciuri jucate pentru Flamengo și a intrat în anturajul naționalei de tineret a Braziliei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version