Deşi păreau că sunt în relaţii tot mai bune, cei de la Clubul Sportiv Steaua Bucureşti şi oamenii lui Gigi Becali, de la Fotbal Club Steaua Bucureşti, nu se înţeleg deloc.

becali-steag-steaua-emblema

Astfel, Florin Talpan, juristul CS Steaua Bucureşti, a anunţat că va solicita FIFA şi UEFA retrogradarea echipei finanţate de Gigi Becali pe motiv că cei de la Steaua au dat dovadă de reacredinţă.

“SC FC SB SA a fost şi este de rea-credinţă, încercînd să-şi apropie notorietatea numelui Steaua Bucureşti şi beneficiile acestuia – faimă, renume, palmares – şi nu vrea să respecte hotărârile pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Raţiunea pentru care SC FC SB SA a ales acelaşi nume cu cel al CSA Steaua a fost de a beneficia în mod nejustificat de renumele acesteia. Palmaresul echipei de fotbal aparţine în exclusivitate CSA Steaua, conform legii, şi face parte din patrimoniul acesteia”, a fost mesajul transmis de Talpan, conform fanatik.ro.

Mai mult, acesta îi acuză pe cei de la Federaţia Română de Fotbal că “au permis unei nou-înfiinţate cum e SC FC SB SA să joace în prima ligă, fapt total ilegal, aşa cum specifică inclusiv regulamentele federaţiei, cum că o echipă nou-creată trebuie să-şi înceapă activitatea din ligile inferioare. Conform regulamentelor FIFA, FRF şi LPF nu aveau dreptul să afilieze SC FC SB SA în prima ligă”.

Talpan îi solicită lui Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, “cum a fost posibil ca SC FC SB SA să participe la extragerea UEFA pentru preliminariile Ligii Campionilor cu numele Steaua Bucureşti şi folosind marca CSA Steaua Bucureşti înregistrată la OSIM cu numărul 130904”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version