Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a obţinut, sâmbătă seara, calificarea în finala Ligii Campionilor.

csm

Formaţia noastră a făcut spectacol în semifinala cu Vardar Skopje (Macedonia) şi s-a impus, cu 27-21, deşi la un moment dat a avut chiar şi 11 goluri avans.

Vardar a deschis scorul în meciul cu CSM, de la Budapesta, dar a fost singurul moment al meciului în care macedonencele au condus. Formaţia noastră a pus rapid stăpânire pe joc şi s-a distanţat la 7-1 înainte ca banca macedonencelor să ceară time-out.

Cu o apărare extraordinară şi un goalkeeper, Jelena Grubisic, în mare formă, handbalistele de la CSM şi-au scos pur şi simplu adversarele din minţi. Penezic şi Lekic, din lipsă de idei, au ajuns să arunce mult peste poartă, iar Vardar a ratat în prima repriză chiar şi trei aruncări de la 7 metri, Grubisic încheind actul cu 60% la intervenţii reuşite.

După 14-9, CSM şi-a mărit lejer avantajul. Ba chiar a făcut spectacol la jumătatea reprizei a doua, când Aurelia Brădeanu a înscris de două ori la rând din poartă în poartă, profitând de faptul că adversarele au scos portarul pentru a forţa ofensiva.

Pe final, CSM şi-a permis să folosească şi handbalistele de perspectivă, astfel că Vardar s-a apropiat pe tabelă şi a bifat o înfrângere onorabilă, 21-27.

Duminică, de la 18.45 ora României (Digi Sport 1, Dolce Sport 2), CSM Bucureşti joacă în finala Ligii Campionilor cu Gyor, formaţie care a produs surpriza în prima semifinală şi a trecut, cu 21-20, de Buducnost Podgorica, după un meci în care unguroaicele s-au apărat şi ele exemplar.

În cazul unui succes obţinut duminică de CSM, ar fi pentru prima dată în 52 de ani când România câştigă cea mai importantă competiţie europeană din handbalul feminin de cluburi. În 1964, Rapid trecea de Helsingor (Danemarca), scor 14-13.

De atunci, am mai avut de trei ori echipe din România în finala Cupei Campionilor Europeni: Universitatea Timişoara în 1973 (8-17 cu Spartak Kiev), Ştiinţa Bacău în 1986 (23-29 şi 22-23 cu Spartak Kiev) şi Oltchim Râmnicu Vâlcea în 2010 (21-28 şi 31-32 cu Viborg).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version