Joi seara, de la ora 21.00 (LIVE pe Digi Sport 1), CSMS Iaşi dă piept cu echipa croată Hajduk Split în prima manşă din turul II preliminar al Europa League.

csms
Iesenii s-au antrenat intens pentru a da lovitura in Europa League

Este, practic, primul meci oficial din noul sezon în care este implicată o echipă din România. Dar vorbim şi despre un eveniment istoric în condiţiile în care este primul meci jucat în cupele europene de clubul ieşean.

Misiunea “moldovenilor” este una extrem de dificilă, în condiţiile în care Hajduk Split reprezintă, în mare măsură, naţionala de tineret a Croaţiei, Fran Tudor, Nikola Vlasic, Ante Roguljic sau Karlo Letica fiind doar patru dintre fotbaliştii de la Hajduk prezenţi constant în lotul naţionalei de tineret a Croaţiei.

În plus, trupa antrenată de Marijan Pusnik mizează şi pe portarul Lovre Kalinic, goalkeeper aflat în lotul Croaţiei la Euro 2016, sau pe Tino Sven Susic, mijlocaş cu opt selecţii în naţionala Bosniei şi Herţegovinei.

Cu toate acestea, oficialii lui CSMS Iaşi mizează din plin pe aportul fanilor şi pe transferurile unor jucători cu experienţă, precum Mădălin Martin, Dan Roman sau Daisuke Sato, în speranţa că va da lovitura.

Astra, Steaua, Pandurii şi Viitorul îşi află vineri primele adversare

Celelalte patru echipe care ne vor reprezenta în acest sezon în cupele europene sunt Astra Giurgiu, Steaua Bucureşti, Pandurii Târgu Jiu şi Viitorul Constanţa.

Toate cele patru echipe vor intra în focuri în turul III preliminar, Steaua şi Astra urmând să joace în UEFA Champions League, iar Pandurii şi Viitorul urmând să joace în Europa League.

Misiunea celor patru echipe va fi una extrem de dificilă în condiţiile în care toate echipele sunt considerate outsidere la tragerea la sorţi care va avea loc vineri.

Aflată pe “Ruta Ligii” în preliminariile UEFA Champions League, Steaua ar urma să dea piept în turul III preliminar cu o altă echipă care nu a câştigat titlul de campioană în ţara sa. Aici situaţia este simplă, existând doar cinci posibile adversare pentru vicecampioana României, una mai puternică decât cealaltă. Steaua ar putea da piept cu Şahtior Doneţk, Ajax Amsterdam, Anderlecht Bruxelles, Fenerbahce Istanbul şi Sparta Praga.

Aflată pe “Ruta Campioanelor”, Astra are mai multe variante pentru tragerea la sorţi de vineri. Trupa lui Marius Şumudică ar putea fenta adversari dificili, precum Olympiakos Pireu sau Red Bull Salzburg, şi ar putea da piept cu echipe mult mai accesibile precum BATE Borisov sau FC Copenhaga.

În Europa League, Pandurii Târgu Jiu şi Viitorul Constanţa ar putea aduce în România, pentru duble-manşe de foc, echipe precum AZ Alkmaar, Lille, St. Etienne sau West Ham United. Pe de altă parte, Pandurii şi Viitorul pot avea noroc şi pot da piept cu echipe precum Arouca, Rio Ave sau Midtjylland.

Meciurile din turul III preliminar al cupelor europene vor avea loc în perioada 26-28 iulie, turul, respectiv 2-4 august, returul.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version