CSMS Iaşi, prima echipă din România care intră în focurile cupelor europene în acest sezon, a înregistrat un rezultat de egalitate, 2-2, cu echipa croată Hajduk Split, joi seara, pe teren propriu, în prima manşă din turul II preliminar al Europa League.

Andrei Cristea a fost unul dintre cei mai buni jucatori de la CSMS Iasi in meciul cu Hajduk Split (sursa foto vivafmiasi.ro)
Andrei Cristea a fost unul dintre cei mai buni jucatori de la CSMS Iasi in meciul cu Hajduk Split (sursa foto sportmoldova.ro)

Cotată cu şansa a doua în confruntarea cu gruparea croată, CSMS Iaşi a început nesperat de bine partida de pe teren propriu şi conducea cu 2-0 la jumătatea primei reprize.

Andrei Cristea şi Piccioni, cei doi atacanţi ai ieşenilor, au făcut senzaţie reuşind fiecare câte un gol, după o combinaţie cu celălalt.

Minunea, ca şi condiţia fizică a ieşenilor, a ţinut doar aproximativ o repriză. Intrat la pauză, Ohandza a redus din diferenţă la doar 3 minute de la reluarea jocului, atacantul camerunez punctând cu un şut plasat.

Moldovenii au resimţit golul din plin şi nu şi-au mai revenit, astfel că cei de la Hajduk au atacat în valuari şi au ratat câteva ocazii uriaşe, în special prin Mastelic şi Vlasic.

Când nimeni nu mai credea, la ultima fază a meciului, Hajduk a egalat. Însă a făcut-o cu largul concurs al lui Branko Grahovac, portarul bosniac al ieşenilor. Pentru că Grahovac a scăpat balonul în plasă, copilăreşte, la un şut anemic al lui Said.

CSMS Iaşi – Hajduk Split s-a încheiat 2-2 şi croaţii sunt mari favoriţi înaintea returului pe de o parte pentru că au avut iniţiativa şi în deplasare, pe de altă parte şi pentru că vor avea în spate una dintre cele mai cunoscute şi teribile galerii din Europa, Torcida Split, formaţiune înfiinţată încă din octombrie 1950.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version