Cunoscut drept un om franc, care de obicei spune tot ce gândeşte, afaceristul Gigi Becali, patronul FCSB, a recunoscut în mai multe rânduri că unul dintre principalele sale obiective în materie de fotbal este să pună mâna pe milioanele de euro care provin din participarea în grupele UEFA Champions League.

sursa foto telegrafonline.ro

În sezonul 2017-2018, misiunea FCSB va fi una complicată. Cum echipa din Ghencea a ratat câştigarea campionatului, formaţia antrenată de Nicolae Dică trebuie să treacă prin League Route pentru a ajunge la masa bogaţilor.

Asta înseamnă că FCSB trebuie să treacă de două echipe foarte tari, prima dintre ele urmând a fi aleasă dintre Dinamo Kiev, Ajax Amsterdam, Viktoria Plzen, ŢSKA Moscova şi FC Bruges.

Dacă trece de acest pas, FCSB va mai avea un tur de trecut, dar un tur în care ar urma să dea peste echipe precum Sevilla, Napoli, Liverpool sau Sporting Lisabona.

Deşi o echipă ar trebui pregătită corespunzător pentru un asemenea traseu, Gigi Becali a anunţat deja că nu renunţă la ideea de a achiziţiona, din nou, jucători la kilogram.

Şi chiar dacă vrea să pună mâna pe fotbalişti talentaţi, precum Filipe Teixeira sau Constantin Budescu, Becali uită că o echipă are nevoie de timp pentru a se armoniza.

Afaceristul este convins că “m-am înţeles deja cu Budescu. În două ore ar trebui să semneze contractul prin fax pentru că este în concediu. Sunt sigur că va veni şi Teixeira. Nimeni din România nu poate să-i ofere ce-i ofer eu”.

În plus, Becali ar urma să aducă ceva marfă şi pentru centrul defensivei, printre ţintele preconizate aflându-se polonezul Maciej Wilusz (28 de ani, de la Lech Poznan, patru selecţii în naţionala Poloniei) şi Joao Afonso (27 de ani, de la Vitoria Guimaraes).

Iar dacă la această listă îl trecem şi pe Junior Moraes, ajungem deja la o jumătate de echipă pe care FCSB ar urma să o înregimenteze în această vară.

Iar lista este departe de a fi încheiată, Gigi Becali căutând să mai aducă un centru-înaintaş şi doi sau trei jucători care să se încadreze la regula U21. Nu în ultimul rând, FCSB ar urma să-l readucă şi pe Valentin Cojocaru pentru a-i asigura concurenţa lui Florin Niţă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version