Simona Halep a pierdut pentru a şasea oară la rând un meci cu rusoaica Maria Şarapova, 4-6, 4-6.

sursa foto: dolce-sport.ro
sursa foto: dolce-sport.ro

Partida de marţi a contat pentru etapa a doua a grupelor de la Turneul Campioanelor şi a arătat câteva lacune importante în pregătirea sportivei noastre.

Una dintre mari probleme ale constănţencei este relaţia pe care o are cu antrenorul Darren Cahill. Deşi australianul este considerat unul dintre cei mai buni antrenori din tenisul feminin, este evident ca Simona şi Darren nu sunt pe aceeaşi lungime de undă.

Contra Şarapovei, Simona a solicitat intervenţia antrenorului la 4-5, în primul set, iar discursul lui Cahill parcă mai rău a timorat-o. Românca a pierdut şase din următoarele şapte game-uri disputate.

Cahill nu a reuşit să o facă pe constănţeancă să scape de frustrările acumulate ba, mai mult, a ameţit-o cu un discurs lung, pe care specialiştii l-au taxat imediat. Se spune că un gest discret, făcut la momentul potrivit, sau un mesaj scurt de încurajare ar fi putut face minuni.

În altă ordine de idei, nume grele ale tenisului mondial precum Nigel Sears sau Samantha Smith, laudă evoluţia remarcabilă a Mariei Şarapova, rusoaica părând dornică de a face uitată o perioadă neagră a carierei sale. În condiţiile în care se ştie că, practic, confruntarea cu Simona Halep a fost doar al doilea meci jucat de rusoaică de la Wimbledon încoace.

În ciuda eşecului, Simona Halep păstrează şanse importante de a se califica în semifinalele Turneului Campioanelor, dar are mare nevoie de un succes cu poloneza Agnieszka Radwanska în partida care va avea loc joi de la 09.00, ora României. Simona este dezavantajată de program, Maria Şarapova şi Flavia Pennetta având posibilitatea ca joi la prânz să încheie meciul direct cu un rezultat care să le asigure calificarea la braţ în semifinale.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version