Dinamo Bucureşti, una dintre cele două reprezentante ale României din grupele Cupei EHF la handbal masculin, a ratat ocazia de a-şi depune serios candidatura la calificarea în sferturile de finală.

dinamo

Învingătoarea în prima etapă, la Granollers, 29-28, Dinamo a dat piept cu nemţii de la SC Magdeburg duminică, pe teren propriu. De trei ori campioni europeni, cei de la Magdeburg nu trec prin cea mai bună perioadă, fiind undeva la jumătatea clasamentului din Bundesliga.

Chiar şi aşa, nemţii şi-au văzut de joc la Bucureşti şi s-au impus, cu 34-33, în ciuda startului mai bun de meci al dinamoviştilor. De altfel, Dinamo a forţat în primele 40 de minute.

Atacul a dat randamentul scontat, apărarea a scârţâit, dar ne-a scos Ionuţ Irimuş, goalkeeper cu intervenţii fabuloase în prima repriză. Şi aşa s-a ajuns ca, la pauză, Dinamo să aibă patru goluri avans, 18-14.

În partea a doua, însă, echipa noastră a menţinut steagul sus doar în primele 10 minute. Uşor, uşor, atacul a început să dea rateuri, şi pe fondul unei căderi fizice, iar Irimuş nu a mai reuşit să repete evoluţia fulminantă din prima repriză.

Minutele au trecut în defavoarea noastră, iar Magdeburg, susţinută de 20 de spectatori trecuţi cu mult de prima tinereţe, a pus stăpânire pe joc. Mai mult, nemţii au egalat, au preluat conducerea şi chiar s-au distanţat la trei goluri.

În ultimele minute, profitând de susţinerea a 2.000 de fani înfocaţi şi de un om plus, Dinamo s-a apropiat un gol, dar s-a înecat la mal. Pe contraatac, băieţii noştri au trimis în bară, iar cei de la Magdeburg au profitat şi au marcat golul victoriei.

Cu 17 secunde înainte de final, nemţii, pe un nou atac, au comis “forţare”, dar s-au apărat inteligent şi au evitat posibilitatea de a avea parte de o surpriză neplăcută.

Dinamo – Magdeburg s-a încheiat 33-34 şi formaţia noastră împarte locul 2 în grupă în acest moment cu victima lor din prima rundă, Granollers. Ibericii şi-au luat revanşa şi au câştigat la Aalborg, 31-25.

Pentru Dinamo urmează, weekendul viitor, un meci la Aalborg, dispută pe care echipa noastră trebuie să o câştige pentru a rămâne în cărţi pentru calificarea în semifinale.

Într-o altă grupă din Cupa EHF, CSM Bucureşti a făcut egal acasă, sâmbătă, 25-25 cu Chambery, şi are un singur punct din două meciuri, fiind depăşită în clasament inclusiv de Anaitasuna sau Ystads.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version