Joi seara s-au disputat ultimele două meciuri din optimile de finală ale Cupei României la fotbal.

Iar partidele s-au încheiat cu rezultate uluitoare, Dinamo București și FCSB, două dintre favoritele competiției, fiind eliminate.

Mai mult, Dinamo chiar a suferit o nouă umilință istorică, fiind eliminată la lovituri de departajare de Csikszereda, formație din Liga a treia.

Partida de la Miercurea Ciuc a fost una de povestit nepoților. După 0-0 la pauză, Csikszereda are un început furtunos de repriză a doua și face 2-0 în doar câteva minute, grație golurilor marcate de Majzik și Magyeri.

Însă minunea a durat doar câteva minute, pentru că dinamoviștii și-au revenit din pumni și în minutul 60 era deja 2-2, Nistor trecându-și în cont o dublă.

Pe finalul timpului regulamentar de joc, Vlad Muțiu are o intervenție formidabilă și o salvează pe Dinamo ducând meciul în prelungiri.

Trupa lui Mircea Rednic preia conducerea în minutul 110. Neicuțescu, intrat pe teren cu șapte minute înainte, își trece numele pe lista marcatorilor.

Susținuți de un public fantastic, fotbaliștii din Miercurea Ciuc revin formidabil și egalează la 3 în minutul 114, prin Berde.

Și s-a ajuns la lovituri de departajare, unde suspansul a atins cote inimaginabile. Muțiu a apărat două dintre primele trei penaltiuri bătute de gazde, respectiv penaltiurile executate de Gonzalez și Vereș.

Însă colegii săi și-au bătut joc de munca sa. Hanca a șutat în peluză, iar Gicu Grozav, deși putea să transforme penaltiul decisiv și să aducă o calificare nemeritată dinamoviștilor, a preferat o execuție în bătaie de joc și a trimis o scăriță peste transversală.

A fost 3-3 după primele cinci serii de penaltiuri, astfel că s-a trecut la moarte subită. Muțiu a scos și penaltiurile executate de Mitra și Solymosy, însă lipsa de experiență a dinamoviștilor și-a spus cuvântul.

Vlad Olteanu (22 de ani), Denis Ciobotariu (20 de ani) și Kino Delorge (20 de ani) au bătut extrem de moale penaltiurile lor și i-au permis goalkeeperului advers să-și ducă echipa în sferturile de finală ale Cupei României.

Fotbaliștii de la FCSB nu au avut prea mult timp la dispoziție pentru a se bucura de eșecul uluitor al marii rivale. Pentru că și formația antrenată de Nicolae Dică a părăsit competiția.

Obligat să folosească inclusiv jucători de 15 ani, din cauza numeroaselor absențe, Dică nu a putut face nimic, FCSB fiind învinsă, cu 1-2, de Dunărea Călărași, la capătul unui meci dominat copios de oamenii lui Dan Alexa.

A fost nebunie la Călărași, la primul meci jucat în nocturnă. Iar golurile marcate de Șeroni și Dobrosavlevici au fost ca niște cireșe puse pe tortul dulce al victoriei și al calificării.

Cristian Dumitru, unul dintre puștii aruncați în luptă de Dică, a marcat golul de onoare al oaspeților, însă nu a mai contat, mai ales pentru că FCSB a terminat partida în inferioritate numerică, Raul Rusescu fiind eliminat în prelungiri.

Cele opt echipe calificate în sferturile de finală ale Cupei României sunt: Dunărea Călărași, CS Universitatea Craiova, AFC Hermannstadt, Sepsi Sf. Gheorghe, Viitorul Constanța, CFR Cluj și Astra Giurgiu, toate din Liga I, și Csikszereda, din Liga a treia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version