Naţionala feminină de handbal a României va participa, în perioada 1-17 decembrie, la o nouă ediţie a Campionatului Mondial.

În acest an, cele mai bune echipe de handbal din lume se reunesc în Germania, iar formaţia noastră intră în competiţie din postura medalietei cu bronz la ediţia de acum doi ani, când România a câştigat, cu 31-22, finala mică disputată împotriva Poloniei.

Între timp, însă, formaţia noastră a trecut prin schimbări masive, inclusiv la nivelul băncii tehnice, locul lui Tomas Ryde fiind luat acum de Ambros Martin.

Antrenorul spaniol a anunţat, vineri, lotul lărgit de 20 de jucătoare cu care va pregăti participarea la turneul final. Iar formula anunţată de Martin scoate la iveală dezastrul proiectului CSM Bucureşti, o formaţie unde s-a preferat să se achite salarii uriaşe unor jucătoare străine, în locul dezvoltării unor jucătoare românce de perspectivă.

Astfel, doar trei dintre cele 20 de jucătoare pe care se bazează Ambros Martin provin de la formaţia care nu de mult câştiga Liga Campionilor. Este vorba despre interii Bianca Bazaliu şi Cristina Neagu şi extrema Aneta Udriştioiu.

Lotul complet al României arată astfel:

Antrenori – Ambros Martin, Horaţiu Paşca, Jaume Fort

Portari – Denisa Dedu (Siofok/Ungaria), Yuliya Dumanska (SCM Craiova)

Extreme stânga – Valentina Ardean Elisei (SCM Craiova), Ana Maria Popa (CSM Roman)

Inter stânga – Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti), Florina Cristina Florianu (SCM Craiova), Cristina Neagu (CSM Bucureşti)

Extremă dreapta – Alina Ilie (HCM Slobozia), Ana Maria Berbece (U Cluj), Aneta Udriştioiu (CSM Bucureşti)

Inter dreapta – Ana Maria Draguţ (HC Zalău), Melinda Geiger (Brest/Franţa), Laura Petruţa Popa (ASC Corona Braşov), Gabriella Szucs (HC Dunărea Brăila)

Pivoţi – Andrada Tomescu (Corona Braşov), Timea Tătar (Corona Braşov), Crina Pintea (Issy Paris/Franţa)

Centri – Cristina Laslo (Buducnost Podgorica/Muntenegru), Eliza Buceschi (Corona Braşov), Mădălina Zamfirescu (Debrecen/Ungaria).

România a fost repartizată la Campionatul Mondial în Grupa A, urmând să înfrunte, la Trier, echipe precum Franţa, Spania, Slovenia, Angola şi Paraguay. Meciul de debut va fi împotriva echipei din Paraguay, pe 2 decembrie, de la 15.00 (ora României).

Până atunci însă, între 24 şi 26 noiembrie, la Craiova, naţionala României va participa la o nouă ediţie a Trofeului Carpaţi, competiţie la care s-au mai înscris echipe tari precum Brazilia (campioana mondială din 2013), Polonia (învinsa României din finala mică de la Mondialul din 2015) şi Macedonia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version