Curtea de Argeș găzduiește în această săptămână un turneu de tenis ITF dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Mircea Jecan

Competiția este găzduită de Tenis Club Curtea de Argeș și a ajuns deja la faza semifinalelor.

Deși au fost peste 20 de români pe tabloul principal de simplu, doar doi au ajuns în penultimul tur și amândoi reprezintă nume surpriză.

Pentru că nici Vasile Ghilea, 24 de ani, locul 990 mondial, și nici Mircea Jecan, 30 de ani, locul 1.046 mondial, nu erau considerați printre favoriții acestui turneu.

Vineri, cei doi sportivi români și-au depășit condiția și au reușit să bată doi favoriți. Vasile Ghilea l-a surclasat, 6-3, 6-0, pe tunisianul Aziz Dougaz, favoritul 2, iar Mircea Jecan l-a învins, 6-3, 7-6, pe rusul Mikhail Korovin, al șaselea favorit al competiției.

Mai mult, trebuie precizat că Ghilea și Jecan au ajuns în semifinale fără să piardă vreun set. Primul i-a mai depășit pe Filip Jianu, 6-4, 6-1, și pe Dragoș Mădăraș, suedez de origine română, 6-2, 6-3, în timp ce Jecan i-a învins pe Edris Fetisleam, 7-6, 6-0, și pe Vlad Dâncu, 6-3, 6-3.

În semifinale, Jecan îl va înfrunta pe italianul Claudio Fortuna, jucător care, în sferturi, a trecut de ucraineanul Oleg Prihodko, 6-3, 4-6, 6-4, dar care în optimi a produs cea mai mare surpriză a turneului, după ce l-a învins, cu 7-6, 6-4, pe Dragoș Dima, principalul favorit al competiției.

Vasile Ghilea joacă în semifinale cu învingătorul dintre bulgarul Alexandăr Lazarov, favoritul 3, și italianul Nicolo Turchetti, cap de serie numărul 5.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version