Urmaşii celui care a fost Joao Havelange au anunţat decesul fostului preşedinte al FIFA din perioada 1974-1998.

joao-havelange-750px_0

Havelange a încetat din viaţă la vârsta de 100 de ani şi după o perioadă de mai bine de patru ani în care a fost afectat de diferite probleme de sănătate.

Din 2012 încoace, Havelange a petrecut timpul mai mult prin spitale, fiind internat cu diferite infecţii descoperite la gleznă şi la plămâni, dar şi cu probleme respiratorii.

Havelange a avut a doua cea mai lungă perioadă de domnie la conducerea FIFA, după Jules Rimet, însă a fost acuzat că împreună cu ginerele său, Ricardo Teixeira, a încasat şpăgi în valoare de 41 de milioane de dolari pentru a atribui cu dedicaţie drepturile comerciale şi de televizare ale unor competiţii organizate sub egida FIFA.

De-a lungul timpului, Havelange a fost făcut Cavaler al Legiunii de Onoare Franceze şi Cavaler al Ordinului Vasa, a fost preşedinte de onoare al FIFA în perioada 1998-2013 şi vicepreşedinte de onoare al Federaţiei Braziliene pentru Sporturi de Iarnă. În 2007, la Rio de Janeiro a fost inaugurat Stadionul Joao Havelange, o arenă multi-sportivă cu aproape 47.000 de locuri, dar care pentru anumite evenimente poate primi şi 60.000 de oameni.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version