Pentru prima dată după trei ani un tenismen român a reușit să câștige turneul challenger de la Sibiu, competiție dotată cu premii în valoare de 43.000 de euro.

Dragoș Dima a avut nevoie de wild-card pentru a prinde tabloul principal, dar a dat recital împotriva unor jucători de top și, în cele din urmă, și-a adjudecat trofeul pus în joc.

Finala de duminică a fost o simplă joacă pentru sportivul nostru, Dragoș reușind să se impună clar, scor 6-3, 6-2, în confruntarea cu olandezul Jelle Sels, jucător venit din calificări.

Pentru Dima, adevărata bătălie s-a dat în sferturi când a revenit după ce a cedat un set la zero și s-a impus, cu 0-6, 7-6, 6-3, în confruntarea cu polonezul Kamil Majchrzak, sportiv care, cu doar câteva zile înainte, îl învinsese clar pe Adrian Ungur într-un meci decisiv din Cupa Davis.

Succesul cu Majchrzak a fost al doilea consecutiv în care Dragoș a revenit de la 0-1 la seturi. În optimi, românul trecuse de portughezul Joao Domingues, scor 3-6, 7-6, 6-4.

Dima a făcut și victime celebre la Sibiu Open. În primul tur l-a surclasat pe austriacul Dennis Novak, al doilea favorit al competiției, 6-2, 6-1, iar în semifinale l-a bătut pe spaniolul Pedro Martinez, cap de serie numărul 7, scor 6-4, 6-2.

Dima este doar al doilea român care se impune la Sibiu Open, după Adrian Ungur, sportiv care a triumfat la edițiile din 2012 și 2015, semn că o dată la trei ani un român dă lovitura la Sibiu.

Succesul de duminică i-a asigurat lui Dima un salt uriaș în clasamentul ATP. Tenismenul de 26 de ani a urcat 115 locuri în clasamentul ATP și a ajuns pe locul 279 mondial, fiind al doilea cel mai bine clasat român, după Marius Copil, locul 88 mondial.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version