Benny Adegbuyi, poate cel mai bun luptător român al momentului, revine în circuitul Glory.

Sportivul român, ajuns la 33 de ani, este cap de afiș la gala Glory 58 Chicago, eveniment care va avea loc pe 15 septembrie în Sears Centre, o arenă cu 11.000 de locuri din Hoffman Estates, o suburbie a orașului Chicago.

Benny Adegbuyi îl va înfrunta pe marocanul Jamal Ben Saddik într-un meci care ar trebui să-l readucă în lupta pentru centura de campion mondial Glory la categoria grea, centură deținută în acest moment de olandezul Rico Verhoeven.

Adegbuyi nu a mai luptat pe reguli de K1 din februarie, când a câștigat turneul eliminatoriu de la UIC Pavilion, tot din Chicago, făcându-i knock-out în câteva minute pe DAngelo Marshall, din Curacao, și Junior Tafa, din Australia.

Între timp, luptătorul român și-a îmbunătățit palmaresul din box profesionist, reușind să-l facă knock-out în mai puțin de trei minute pe croatul Aleksandăr Todorovic în martie, la Viena.

Pe reguli de K1, Adegbuyi are 30 de victorii, 18 obținute prin knock-out, și cinci înfrângeri. Românul a pierdut o singură dată în ultimii trei ani și jumătate. A fost o decizie split, și extrem de controversată, în favoarea brazilianului Guto Inocente, la Glory 43 New York, în iunie anul trecut.

Totuși, misiunea lui Adegbuyi la Chicago va fi una extrem de dificilă. El îl va înfrunta pe marocanul Jamal Ben Saddik, un sportiv de 27 de ani și care are deja 32 de victorii pe reguli de K1, 26 de victorii obținute prin knock-out, și opt înfrângeri.

În ciuda faptului că a pierdut ultimele două meciuri, cu Rico Verhoeven și olandezul Jahfarr Wilnis, Ben Saddik este un luptător extrem de apreciat pentru stilul său dur care i-a adus victorii importante împotriva unor adversari de renume precum Ismael Londt, Anderson Silva, Remy Bonjasky, Errol Zimmerman sau chiar Rico Verhoeven, pe care l-a făcut knock-out la It’s Showtime Amsterdam, în martie 2011.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version