Echipa de FED CUP a României dispută pe 6 şi 7 februarie, la Cluj, meciul cu Cehia din sferturile de finală ale Grupei Mondiale.

halep
sursa foto armataromaniei.ro

Echipa noastră, alcătuită din Simona Halep, Monica Niculescu, Andreea Mitu şi Raluca Olaru, mizează pe sprijinul fanilor într-o confruntare extrem de dificilă cu campioana mondială en-titre.

Şi pentru că elevele antrenoarei Alina Tecşor să se simtă la Cluj ca acasă şi să fie sigure de susţinerea tribunelor, tenismenele au fost vizitate miercuri seara, la antrenament, de un batalion întreg al armatei române.

h2

Mesajul militarilor a fost unul cât se poate de clar: “Ca oameni care trăiesc cu România în suflet și cu drapelul în conștiință, care ascultă imnul național în primul rând cu inima, care sunt gata să sacrifice totul pentru țara în care s-au născut,  militarii noștri înțeleg, respectă și apreciază eforturile și dăruirea celor care, ca și ei, luptă pentru România. Este cazul și fetelor din lotul național feminin de tenis al României care, în acest weekend, evoluează în Fed Cup, la Cluj, împotriva echipei Cehiei. Am vrut să le demonstrăm prețuirea noastră și am mers către ele pentru a le transmite mesajele noastre de încurajare și susținerea noastră necondiționată”.

1107098554

Simona Halep, Monica Niculescu, Andreea Mitu, Raluca Olaru şi Alina Tecşor au primit tricouri militare personalizate, câte un bujor românesc (simbolul jertfei şi al sângelui vărsat de Eroii noştri în cel de-Al Doilea Război Mondial) şi au avut ocazia să răsfoiască albumul cu Anul 2015, anul veteranilor de război, semnat de generalul în retragere Marin Dragnea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război.

578056847

De asemenea, fetele au învăţat de la militarii Batalionului 317 Cercetare Vlădeasa să salute milităreşte.

Mai mult, tenismenele noastre au primit un mesaj video de încurajare tocmai din Afganistan, de la “Dragonii Transilvani”.

1431006025

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version