Miercuri seara s-au jucat ultimele opt meciuri din etapa a treia a grupelor UEFA Champions League.

Atenţia noastră a fost îndreptată spre Bruxelles, acolo unde Anderlecht, echipa românilor Alexandru Chipciu şi Nicuşor Stanciu, a dat piept cu una dintre cele mai puternice echipe din Europa, Paris Saint Germain.

Din păcate pentru fotbaliştii români, super-starurile lui PSG şi-au încărcat la greu armele şi au spulberat-o pe Anderlecht, scor 4-0. Neymar, Cavani, Di Maria şi Mbappe au marcat câte un gol pentru parizieni. 

Plusul de valoare individuală s-a văzut la plusul de eficienţă, raportul şuturilor pe poartă fiind egal, 6-6. Chipciu şi Stanciu au rămas pe banca de rezervă la Anderlecht.

Cel mai spectaculos meci al serii s-a jucat la Londra, unde Chelsea a făcut 3-3 cu AS Roma. A fost 2-0, 2-3 şi 3-3 la capătul unui meci în care Hazard şi Dzeko au reuşit câte o dublă, iar Roma a avut 58% posesia şi 8-5 la şuturi pe poartă.

FC Barcelona, Bayern Munchen, Manchester United şi Juventus Torino şi-au respectat statutul de favorite. Barcelona – Olympiakos Pireu a fost 3-1, deşi catalanii au rămas în 10 la 1-0, în minutul 42.

Bayern a trecut de Celtic, cu 3-0, Manchester United s-a impus greu la Lisabona, 1-0 cu Benfica, iar Juventus Torino a revenit de la 0-1 şi a trecut, cu 2-1, de Sporting Lisabona.

Surpriza zilei a fost produsă de Qarabag Agdam, formaţie care a obţinut un 0-0 pe teren propriu, cu Atletico Madrid, deşi gazdele au jucat ultimul sfert de oră în inferioritate numerică.

În ultimul meci al serii, FC Basel s-a impus, cu 2-0, pe terenul ruşilor de la ŢSKA Moscova. 

Manchester United, Paris Saint Germain şi FC Barcelona au câte nouă puncte şi sunt aproape calificate în optimi. Atletico Madrid a adunat doar două puncte în Grupa C şi are emoţii, mai ales că atât Chelsea, cât şi Roma par peste gruparea spaniolă în acest moment.

Basel poate fi considerată revelaţia ultimelor două etape, în timp ce Anderlecht este una dintre marile dezamăgiri, având 0 puncte şi golaveraj 0-10 după trei etape.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version