Cinci români au evoluat în grupele UEFA Champions League, în acest sezon, dar este foarte posibil ca niciunul dintre ei să nu ajungă în faza următoare a competiției.

Chiriches este ultima sansa ca Romania sa aiba macar un jucator in optimile UCL
Chiriches este ultima sansa ca Romania sa aiba macar un jucator in optimile UCL

Dinamo Zagreb, formația la care activează fundașul Alexandru Mățel, are 0 puncte și 0 goluri marcate în cinci etape, astfel că a fost deja eliminată din competiție.

Alți patru români au evoluat miercuri seara. Ludogoreț, cu Moți și Keșeru titulari, au obținut un 0-0 pe teren propriu cu Basel, rezultat care pare surprinzătoar dar o avantajează pe formația bulgară. Cele două formații sunt la egalitate de puncte, însă în Elveția a fost 1-1, astfel că bulgarii merg mai departe, în Europa League, grație golului marcat în deplasare, cu condiția ca situația din clasament să se mențină măcar la fel și după ultima etapă din grupe.

FK Rostov, cu Andrei Prepeliță doar rezervă, a obținut victoria serii, 3-2 cu Bayern Munchen, și are mari șanse să continue și ea în Europa League, în dauna lui PSV Eindhoven.

Singurul român care încă mai speră la optimile UEFA Champions League este Vlad Chiricheș. Rezervă la gazde, românul nu și-a putut ajuta coechipierii și Napoli a suferit un egal ce echivalează cu o înfrângere, 0-0 pe teren propriu cu codașa Dinamo Kiev. Italienii au nevoie de cel puțin un egal în ultima etapă, la Benfica, pentru a spera la calificarea în optimi.

Grupa A

Arsenal Londra – Paris Saint Germain 2-2

Ludogoreț Razgrad – FC Basel 0-0 (La gazde, Moți a fost integralist și a luat un galben în minutul 83. Keșeru a fost titular și i-a cedat locul lui Plastun în prelungiri)

PSG și Arsenal se califică în optimi. Cele două echipe sunt la egalitate de puncte, 11, situație în care PSG este favorită la câștigarea grupei, având avantajul meciurilor directe. Același scenariu se întâmplă și la lupta pentru locul 3, Ludogoreț fiind avantajată de meciurile directe cu Basel.

Grupa B

Beșiktaș Istanbul – Benfica Lisabona 3-3

Napoli – Dinamo Kiev 0-0 (La gazde, Chiricheș a fost doar rezervă)

Benfica și Napoli au câte 8 puncte, iar Beșiktaș 7. Turcii sunt la mâna lor. Dacă înving în Ucraina, în ultima etapă, merg în optimi. Orice alt rezultat le este nefavorabil pentru că, în cazul în care obțin un egal, Benfica și Napoli pot miza și ele pe un egal în meciul direct, rezultat care le-ar califica pe amândouă. Beșiktaș poate ajunge la egalitate de puncte ori cu Benfica ori cu Napoli în lupta pentru locul 2. Beșiktaș are meciurile directe cu Napoli, dar nu și cu Benfica.

Grupa C

Borussia Monchengladbach – Manchester City 1-1

Celtic Glasgow – FC Barcelona 0-2

Barcelona câștigă grupa, iar Manchester City merge în optimi de pe locul 2. Borussia Monchengladbach și-a asigurat prezența în Europa League, iar Celtic Glasgow a fost eliminată din cupele europene.

Grupa D

FK Rostov – Bayern Munchen 3-2 (Andrei Prepeliță a fost doar rezervă la gazde)

Atletico Madrid – PSV Eindhoven 2-0

Atletico Madrid a câștigat grupa, iar Bayern Munchen merge în optimi de pe locul 2. Locul 3 și calificarea în Europa League se decid în ultima etapă, când PSV Eindhoven nu are decât varianta victoriei cu FK Rostov, pe teren propriu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version