Simona Halep, marea speranţă a României la Australian Open, a fost eliminată încă din turul întâi, de o anonimă din China.

Eliminarea Simonei Halep de la Australian Open a aratat ca romanca este totusi departe de lumea buna a tenisului
Eliminarea Simonei Halep de la Australian Open a aratat ca romanca este totusi departe de lumea buna a tenisului

Deşi parcursul ulterior al chinezoaicei Shuai Zhang ne-a făcut să luăm în calcul forma bună a jucătoarei de 27 de ani şi ne-am “bucurat” că în aceeaşi zi cu Halep au pierdut şi Rafael Nadal sau Venus Williams, rezultatele înregistrat până acum la Australian Open ne fac să credem că favoriţii adevăraţi şi-au respectat statutul.

Astfel, Serena Williams, Maria Şarapova şi Agnieszka Radwanska, trei dintre numele grele ale circuitului feminin, au făcut senzaţie vineri, în primele meciuri din 16-imile de finală.

Serena a trecut de Daria Kasatkina în 44 de minute (6-1, 6-1), Radwanska a eliminat-o pe Monica Puig în 76 de minute (6-4, 6-0), iar Şarapova putea bifa şi ea o victorie uluitoare, dacă nu se complica în setul al doilea al meciului cu Lauren Davis, 6-1, 6-7, 6-0.

Belinda Bencic şi Carla Suarez Navarro merg şi ele în optimi, sâmbătă urmând a intra în focuri şi Angelique Kerber, Victoria Azarenka, Garbine Muguruza, Ana Ivanovic sau Karolina Plişkova.

La masculin situaţia stă la fel. Eternii Novak Djokovic, Federer şi Berdych sunt deja în optimi, alături de Tsonga, Gilles Simon sau Nişikori. Iar sâmbătă îi vedem la lucru, în 16-imi, şi pe Andy Murray, Monfils, Miloş Raonic, Wawrinka sau David Ferrer.

Situaţia se poate complica din optimi, mai ales că vom avea meciuri precum Tsonga – Nişikori, Djokovic – Gilles Simon sau Bencic – Şarapova, dar specialiştii susţin că este puţin probabil ca vreun jucător surpriză să apară în ultimul sau penultimul act al competiţiei.

România încă mai trage speranţe la dublu. Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna sunt deja în optimi, după 6-3, 6-2, cu Dlouhy şi Vesely, iar Tecău şi olandezul Jean Julien Rojer sunt obligaţi să treacă de Benjamin Becker şi Dominic Thiem.

La dublu feminin, Raluca Olaru şi Yseline Bonaventura vor da piept cu Pavliuchenkova şi Elena Vesnina pentru calificarea în optimi, în timp ce la dublu mixt Horia Tecău face pereche cu Coco Vandeweghe (SUA).

Interesant este că România va avea reprezentanţi şi la juniori. Călin Manda joacă împotriva australianului Richard Yang, Georgia Crăciun dă piept şi ea cu o reprezentantă a gazdelor, Baijing Lin, Oana Gavrilă o înfruntă pe olandeza Nina Kruijer, iar Ioana Mincă are o misiune extrem de dificilă cu Tereza Mihalikova, a doua favorită a competiţiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version