FCSB, singura reprezentantă a României în grupele Europa League, a avut mare noroc la tragerea la sorţi de vineri.

Vicecampioana României en-titre a evitat o mulţime de adversari cu nume şi a picat într-una dintre cele mai accesibile grupe. Astfel, FCSB va evolua în Grupa G, urmând să dea piept cu Viktoria Plzen, Hapoel Beer Sheva şi FC Lugano.

Teoretic, Viktoria Plzen este principala favorită a grupei, dar cehii au fost eliminaţi chiar de FCSB din preliminariile UEFA Champions League, cu 6-3 la general şi în condiţiile în care echipa antrenată de Nicolae Dică încă nu îi avea la dispoziţie pe Planic, Romario Benzar, Dragoş Nedelcu sau Florinel Coman.

Şi Hapoel Beer Sheva provine din preliminariile UEFA Champions League, de unde a fost eliminată la goluri marcate în deplasare de NK Maribor.

Totuşi, Hapoel are meritul de a fi eliminat-o din competiţia respectivă pe Ludogoreţ Razgrad, o formaţie cu pretenţii, iar antrenorul Barak Bakhar se bazează pe jucători cu pedigree precum Miguel Vitor, fost la Benfica Lisabona şi Leicester, Tomas Pekhart, jucător crescut de Tottenham Hotspur şi care are 19 selecţii şi două goluri pentru naţionala Cehiei, sau Isaac Cuenca, jucător cu 30 de meciuri şi 4 goluri în tricoul Barcelonei.

Grupa este completată de FC Lugano, formaţie aflată la debutul în cupele europene şi care se bazează pe jucători cu mare experienţă, dar trecuţi de prima tinereţe, precum Marco Padalino (34 de ani, 182 de meciuri în Serie A, 9 selecţii în naţionala Elveţiei), Cristian Ledesma (35 de ani, 318 meciuri pentru Lazio, o selecţie în naţionala Italiei) sau Alexander Gerndt (31 de ani, 10 selecţii şi două goluri în naţionala Suediei).

La prima vedere, FCSB este mare favorită la câştigarea grupei, însă oamenii lui Nicolae Dică trebuie să rămână atenţi, mai ales că cehii vor răzbunare după eliminarea din preliminariile UEFA Champions League, iar Hapoel Beer Sheva şi Lugano sunt echipe imprevizibile care nu ratează ocazia de a fructifica şansele ivite.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version