Miercuri, la Tribunalul București, s-a judecat un nou termen din dosarul în care Clubul Sportiv al Armatei acuză FCSB-ul, și implicit pe afaceristul Gigi Becali, că a folosit ilegal marca Steaua din 2004 și până în 2014.

Este vorba despre dosarul în care Clubul Sportiv al Armatei îi solicită lui Gigi Becali achitarea unor daune de 37 de milioane de euro pentru perioada 2004-2014, perioadă în care echipa lui Becali s-a numit Steaua București.

Marea surpriză a venit din partea avocaților lui Becali, care au recunoscut că FCSB s-a folosit ilegal de marca Steaua. Însă totul este o stratagemă a afaceristului, care este convins că va plăti daune minime și nu cele 37 de milioane de euro solicitate de CSA Steaua prin intermediul juristului Florin Talpan.

Asta pentru că Becali susține că “există un punct în lege care spune că nu poți cerere daune decât pe ultimii trei ani. Ei au introdus cererea în 2016, iar noi am schimbat denumirea în 2014, deci ar intra în calcule doar sezonul 2013-2014. Ce a fost înainte de 2013 s-a prescris. Așa scrie la lege. Un judecător poate să dea ce vrea el, dar nu poate să încalce legea”.

Mai mult, Becali susține că este posibil chiar să nu dea niciun ban celor de la CSA Steaua: “Ei cer cam 3,7 milioane de euro pe sezon. Păi în sezonul 2013-2014 nu aveai fotbal, nu produceai nimic cu denumirea de fotbal, cum să ceri atâția bani când tu nu ai produs nimic? Poți să ceri 10.000, dar nici asta nu se va întâmpla. Să facă expertiză și să vedem ce prejudiciu au avut în sezonul 2013-2014. Dacă nu aveai ce să vinzi, ce prejudiciu ți-am adus? Nu mai zic că ei acum vând fulare cu Steaua – Chiajna și Steaua – Craiova. Păi ce? Joci tu cu Chiajna? Joci tu cu Craiova? Nici măcar nu îți aduc prejudiciu. Îți aduc beneficiu. Că tu vinzi fulare cu munca mea. Eu joc cu Craiova și tu vinzi”.

Instanța a rămas în pronunțare și ar putea da un verdict joi, pe 10 mai. Însă Gigi Becali spune că verdictul va arăta doar pe ce perioada trebuie stabilit prejudiciul și că restul procesului va continua și în toamnă.

Florin Talpan, juristul celor de la CSA Steaua, nu renunță la ideea de a-l stoarce de bani pe Becali și anunță că “în acest caz vorbim de o răspundere civilă delictuală, o faptă ilicită, săvârșită cu vinovăție. Asta înseamnă că vinovatul, indiferent că este Gigi Becali sau clubul FCSB, trebuie să plătească tot prejudiciul prezent, actual și viitor”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version