Echipa de FED CUP a României a ratat o şansă istorică de a se califica între cele mai bune patru formaţii de tenis din lume.

Romania a ratat o sansa uriasa de a se califica in semifinalele FED CUP sursa foto ovidiublag.ro
Romania a ratat o sansa uriasa de a se califica in semifinalele FED CUP sursa foto ovidiublag.ro

Deşi a avut avantajul terenului propriu şi am prins-o pe Petra Kvitova, liderul echipei Cehiei, într-o formă foarte slabă, România nu a putut să producă surpriză.

Simona Halep şi Monica Niculescu au adus câte un punct României, graţie victoriilor obţinute împotriva Kvitovei. Însă ambele jucătoare ale noastre au pierdut contra Karoline Plişkova, astfel că s-a ajuns la departajarea meciului de dublu.

În lipsă de variante, Alina Tecşor, antrenorul României, a mizat pe Raluca Olaru şi Andreea Mitu, sperând că prospeţimea celor două va aduce punctul mult visat.

Lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul, iar jucătoarele noastre au fost surclasate, 2-6, 3-6, de Karolina Plişkova, care a făcut meciul vieţii, şi Barbora Zahlavova Strycova.

Astfel, România – Cehia s-a încheiat 2-3, învingătoarele urmând să dea piept cu Elveţia în semifinale. De altfel, competiţia este una la discreţia europencelor, cealaltă semifinală urmând a opune Franţa revelaţiei Olanda.

Pentru România urmează un baraj cu o echipă venită din Grupa a doua mondială. Două dintre variante se ştiu deja, Spania (4-0 cu Serbia) şi Australia (3-2 cu Slovacia). SUA are mari şanse să ajungă şi ea la baraj, având 2-0 după prima zi cu Polonia. Nu este exclus să dăm şi peste mai vechea noastră cunoştinţă, Canada, formaţie care este la egalitate, 1-1, cu Belarus, după prima zi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version