În aproximativ o lună şi jumătate începe o nouă ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1, prima etapă din acest sezon fiind programată pe 26 martie, la Melbourne, Grand Prix-ul Australiei.

Neamţul Nico Rosberg, campionul mondial en-titre, şi-a anunţat retragerea din activitate, astfel că marele favorit al noului sezon este considerat britanicul Lewis Hamilton, de la Mercedes, pilot care a dat lovitura în 2008, 2014 şi 2015.

Principalul contracandidat este considerat neamţul Sebastian Vettel, de la Ferrari, campionul mondial din perioada 2010-2013.

Oarecum surprinzător, însă, niciunul dintre cei doi nu este pilotul cu cel mai mare salariu din acest sezon. Regele încasărilor este spaniolul Fernando Alonso, de la McLaren-Honda. Conform thedrive.com, ibericul ia 40 de milioane de dolari în 2017, deşi anul trecut a încheiat sezonul abia pe locul al 10-lea la general, cu numai 54 de puncte.

Alonso este urmat de Hamilton, 31 de milioane de dolari, şi de Vettel, 30 de milioane de dolari. Cei trei se detaşează cu mult faţă de restul piloţilor, fiind singuri care au salarii mai mari de 10 milioane de dolari pe sezon.

Finlandezul Kimi Raikkonen, campionul mondial din 2007, ia 10 milioane de dolari pe an, la fel ca Valtteri Bottas, noul coleg al lui Hamilton de la Mercedes, în timp ce australianul Daniel Ricciardo, revelaţia sezonului trecut, bifează un salariu de 6,5 milioane de dolari.

20 de etape sunt programate în actualul sezon, iar principalele noutăţi sunt date de prezenţa pe grilă a belgianului Stoffel Vandoorne, campionul GP2 din 2015 care a semnat cu McLaren, urmând a-l înlocui pe Jenson Button, şi canadianul Lance Stroll, campionul de anul trecut al Formulei 3 Europene care a semnat cu Williams, pentru a acoperi plecarea lui Bottas la Mercedes.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version