Australianul Daniel Ricciardo, de la Red Bull Racing, și-a trecut în cont, duminică, a cincea victorie de etapă din Campionatul Mondial de Formula 1, după ce a câștigat Grand Prix-ul Azerbaidjanului de la Baku.

Ricciardo a plecat abia din poziția a zecea a grilei de start, dar a profitat la maxim de incidentele produse între piloții aflați înaintea sa.

De altfel, cursa a fost întreruptă de mai multe ori și s-a circulat mult în spatele safety-car-ului, în special după incidente care i-au avut în prim plan pe Kvyat și Ocon, dar și după ce Vettel l-a acroșat pe Hamilton și a primit o penalitate de 10 secunde pentru conducere periculoasă.

În cele din urmă, Ricciardo a câștigat cursa având un avans de circa patru secunde față de finlandezul Valtteri Bottas, de la Mercedes, și față de canadianul Lance Stroll, de la Williams Mercedes.

Vettel a terminat pe patru și și-a mărit la 14 puncte avansul avut față de Lewis Hamilton, care a bifat doar un loc 5 în Azerbaidjan.

Peste două săptămâni, piloții de Formula 1 își vor măsura din nou forțele în Grand Prix-ul Austriei care va avea loc pe Circuitul Red Bull Ring din Spielberg.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version