Britanicul Lewis Hamilton, de la Mercedes, a reușit, duminică, să intre cu un nou record în cartea de istorie a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce a câștigat, pentru a cincea oară în carieră, Grand Prix-ul Marii Britanii de la Silverstone.

 

Hamilton, dezamăgitor în prima parte a sezonului, a dominat Grand Prix-ul Marii Britanii de o manieră categorică. Pilotul de la Mercedes și-a trecut în cont pole-ul, dar și cel mai rapid tur de pistă, în cele din urmă impunându-se în cursă cu un avans de 14 secunde față de finlandezul Valtteri Bottas, colegul său de la Mercedes.

Hamilton a știut să profite atât de cursa slabă a liderului clasamentului general, germanul Sebastian Vettel, care a terminat doar al șaptelea, dar și de faptul că locotenentul său, Bottas, a reușit să-i țină la mare distanță pe Kimi Raikkonen sau Max Verstappen.

Grație succesului de la Silverstone, Hamilton a făcut 176 de puncte și s-a apropiat la un singur punct de liderul Vettel. Podiumul este completat, la jumătatea sezonului, de Valtteri Bottas, care a adunat 154 de puncte.

Peste două săptămâni, piloții își vor măsura din nou forțele, de această dată în Grand Prix-ul de Formula 1 al Ungariei, de pe circuitul de la Hungaroring.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version