Pilotul britanic Lewis Hamilton, de la Mercedes, a bifat, duminică, a opta victorie a sa în actualul sezon de Formula 1, reuşind să câştige Grand Prix-ul Japoniei de la Suzuka.

Britanicul a profitat din plin de problemele avute de rivalii săi şi în special de abandonul suferit de Sebastian Vettel încă din turul al patrulea, din cauza unor probleme tehnice.

Mai mult, Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso, Jolyon Palmer şi Carlos Sainz Jr. au fost declasaţi pe grila de start, astfel că doar Max Verstappen şi Daniel Ricciardo au reuşit să ţină pasul cu Hamilton în cursa propriu-zisă.

În cele din urmă, plusul de forţă oferit de maşina de Mercedes i-a asigurat lui Hamilton victoria, britanicul impunându-se cu 1,2 secunde avans faţă de Verstappen şi cu aproape 10 secunde avans faţă de Ricciardo.

Hamilton a bifat a patra victorie în ultimele cinci etape şi a ajuns la 306 puncte în ierarhia mondială, având acum cu 59 de puncte în plus faţă de Sebastian Vettel, practic singurul pilot care îl mai poate împiedica în drumul spre titlu.

Totuşi, şi misiunea lui Vettel este una extrem de dificilă în condiţiile în care mai sunt doar 100 de puncte, patru Grand Prix-uri, puse în joc.

Următoarea etapă va avea loc pe 22 octombrie, în Austin, Texas, Circuit of the Americas urmând să găzduiască Marele Premiu al SUA.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version