Britanicul Lewis Hamilton a câştigat, duminică, al patrulea titlu de campion mondial de Formula 1 din carieră.

Plecat din poziţia a treia a grilei de start şi căzut până în coada clasamentului, în urma unui incident, Hamilton a făcut o cursă senzaţională de recuperare duminică, în Grand Prix-ul Mexicului.

Hamilton a prins in extremis un loc 9, la mai bine de un tur de pistă de câştigătorul Max Verstappen, dar cele două puncte obţinute au fost suficiente pentru britanic să-şi asigure titlul mondial cu două etape înainte de finalul campionatului.

Asta pentru că Sebastian Vettel, marele său rival, a prins doar locul 4 în Mexic, fiind depăşit atât de Verstappen, cât şi de finlandezii Valtteri Bottas şi Kimi Raikkonen.

Astfel, în acest moment, Hamilton are 56 de puncte avans şi cum în joc mai sunt puse doar 50 de puncte, Grand Prix-urile din Sao Paulo şi Abu Dhabi, britanicul nu mai poate fi ajuns sau depăşit de Vettel.

Hamilton câştigă al patrulea titlu din carieră, ocazie cu care l-a depăşit pe legendarul Ayrton Senna. Totuşi, britanicul şi-a păstrat onoarea faţă de brazilian şi a precizat că “acest al patrulea titlu nu mă face mai bun decât idolul meu”.

Următoarea etapă se va disputa în Brazilia, pe 12 noiembrie, iar cum soarta titlului s-a încheiat este posibil ca echipele să dea mai mult credit piloţilor pe care se vor baza în viitor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version