Britanicul Lewis Hamilton, de la Mercedes, a câştigat, duminică, a 12-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, Grand Prix-ul Belgiei de la Spa Francorchamps.

Plecat din pole-position, Hamilton a fost pus constant sub mare presiune de australianul Daniel Ricciardo, de la Red Bull Racing, şi, mai ales, de marele său rival, Sebastian Vettel, de la Ferrari.

Neamţul chiar a reuşit cel mai rapid tur de pistă dar, în cele din urmă, victoria avea să-i revină lui Hamilton. Britanicul a tras cu dinţii pentru al treilea său succes din carieră în Belgia, dar şi pentru a încununa astfel faptul că a devenit pilotul cu cele mai multe pole-uri din istorie, egalându-l pe legendarul Michael Schumacher.

Cele aproape 2,4 secunde pe care le-a pus între el şi Vettel, la finalul cursei, îi asigură lui Hamilton un plus de şapte puncte în clasamentul mondial al piloţilor.

Britanicul relansează, astfel, lupta pentru titlu apropiindu-se la şapte puncte, 213-220, de Vettel. Iar bătălia devine din ce în ce mai complicată în condiţiile în care din ultimele şase curse, Hamilton a câştigat trei, iar Vettel una singură.

Runda a 13-a va avea loc chiar weekendul viitor, în Italia, la Monza, pe Autodromo Nazionale, circuit care găzduieşte Grand Prix-ul Italiei, cursă în care, deşi cei de la Ferrari ar trebui să fie avantajaţi, ei nu s-au mai impus din 2010.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version