Duminică, pe circuitul de la Melbourne (Australia), începe a 71-a ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1.

Competiţia nu îl va avea la start pe deţinătorul titlului mondial, neamţul Nico Rosberg anunţându-şi retragerea din activitate imediat după ce a dat, anul trecut, marea lovitură.

Campionatul Mondial de Formula 1 a fost dominat în ultimii trei ani de cei de la Mercedes, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg adjudecându-şi cea mai mare parte dintre victoriile de etapă.

Noii şefi ai competiţiei au venit cu o serie de schimbări care ar avea rolul de a echilibra disputa şi de a oferi şanse companiilor mai slab cotate să se bată aproape de la egal la egal cu nemţii de la Mercedes.

În plus, maşinile au fost modificate astfel încât să fie mai rapide, iar cursele să fie mai spectaculoase, după ce un sondaj de opinie a arătat că media de vârstă a fanilor competiţiei este tot mai avansată.

Totuşi, primele antrenamente efectuate vineri la Melbourne arată faptul că este foarte posibil ca şi în acest an să-i vedem pe cei de la Mercedes la putere.

Britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial din 2008, 2014 şi 2015, a devenit primul pilot care coboară sub un minut şi 24 de secunde pe un tur de pistă efectuat pe circuitul “Albert Park”.

Pilotul lui Mercedes a pulverizat un record deţinut de germanul Michael Schumacher din 2004, respectiv un minut, 24 de secunde şi 125 de miimi.

Mai mult, Hamilton l-a depăşit pe principalul său adversar, Sebastian Vettel, de la Ferrari, cu mai mult de o jumătate de secundă, topul antrenamentelor de vineri fiind completat de Valtteri Bottas, al doilea pilot de la Mercedes, finlandezul nefiind foarte departe să asigure o dublă pentru compania germană.

10 echipe sunt înscrise la startul actualului sezon, cei 20 de piloţi care se bat pentru titlul mondial fiind Lewis Hamilton şi Valtteri Bottas (ambii Mercedes), Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen (ambii Ferrari), Fernando Alonso şi Stoffel Vandoorne (ambii McLaren), Sergio Perez şi Esteban Ocon (ambii Sahara Force India), Romain Grosjean şi Kevin Magnussen (ambii Haas F1 Team), Daniel Ricciardo şi Max Verstappen (ambii Red Bull Racing), Nico Hulkenberg şi Jolyon Palmer (ambii Renault), Marcus Ericsson şi Pascal Wehrlein (ambii Sauber), Daniil Kvyat şi Carlos Sainz Jr. (ambii Scuderia Toro Rosso) şi Felipe Massa şi Lance Stroll (ambii Williams Martini Racing).

Sunt programate şi 20 de etape de Campionat Mondial, prima urmând a avea loc duminică, la Melbourne, Grand Prix-ul Australiei, cursă care va începe la 08.00, ora României, şi va fi transmisă în direct de Digi Sport 1 şi Dolce Sport 1.

Titlul mondial se va acorda la sfârşitul ultimei etape, Grand Prix-ul Abu Dhabi organizat pe 26 noiembrie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version