Pilotul olandez Max Verstappen, de la Red Bull Racing, a câştigat, duminică, Grand Prix-ul Malaeziei, a 15-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Verstappen şi-a făcut astfel cel mai frumos cadou posibil după ce cu o zi înainte de cursă a împlinit 20 de ani. Este doar a doua victorie din cariera lui Verstappen, pilot care însă deţine recordurile de cel mai tânăr pilot care participă la un Grand Prix, cel mai tânăr pilot care conduce la sfârşitul unui tur de pistă, cel mai tânăr pilot care a stabilit un record de tur, cel mai tânăr pilot care punctează, cel mai tânăr pilot care bifează un podium şi cel mai tânăr pilot care câştigă o cursă.

În Malaezia, Verstappen a plecat de pe poziţia a treia a grilei de start, dar a profitat de faptul că finlandezul Kimi Raikkonen, de la Ferrari, nu a putut lua startul din cauza unor probleme tehnice, iar neamţul Sebastian Vettel, de la Ferrari, a plecat de pe ultima poziţie a grilei de start.

Britanicul Lewis Hamilton, liderul clasamentului general, a plecat din pole-position, dar Verstappen l-a depăşit după câteva tururi. Din acel moment, olandezul a dat recital asigurându-şi victoria în stil de mare campion.

Verstappen a pus, până la final, aproape 13 secunde între el şi Hamilton şi peste 22 de secunde şi jumătate între el şi coechipierul său de la Red Bull Racing, australianul Daniel Ricciardo.

Vettel a făcut o cursă extraordinară şi a recuperat 16 locuri, încheind cursa pe 4, înaintea finlandezului Valtteri Bottas, colegul lui Hamilton de la Mercedes.

Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, Hamilton este lider în clasamentul piloţilor şi are 34 de puncte avans faţă de Sebastian Vettel şi 59 de puncte în faţa lui Bottas.

Ultimul sfert al sezonului începe chiar weekendul viitor. Duminică, pe 8 octombrie, Circuitul Internaţional de la Suzuka găzduieşte Grand Prix-ul Japoniei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version