Duminică a avut loc Grand Prix-ul statului Singapore, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Cursa a fost marcată de incidentele din primul tur, incidente în urma cărora au fost eliminaţi din cursă trei dintre favoriţi, respectiv olandezul Max Verstappen, de la Red Bull Racing, şi cei doi piloţi ai echipei Ferrari, neamţul Sebastian Vettel şi finlandezul Kimi Raikkonen.

Deşi a plecat abia de pe poziţia a cincea în cursă, britanicul Lewis Hamilton, de la Mercedes, a profitat din plin de incidentele produse în faţa sa şi, mai ales, de cursa de coşmar a celor de la Ferrari.

Hamilton s-a instalat rapid în fruntea cursei şi, în cele din urmă, s-a impus fără să forţeze încheind etapa cu un avans de 4,5 secunde faţă de australianul Daniel Ricciardo, de la Red Bull Racing, şi 8,8 secunde faţă de finlandezul Valtteri Bottas, colegul său de la Mercedes.

A fost a treia victorie consecutivă a lui Hamilton şi a patra din ultimele cinci etape. Succesul din Singapore îl face pe britanic să se distanţeze în fruntea clasamentului general, liderul celor de la Mercedes având în acest moment 28 de puncte avans faţă de Vettel şi 51 de puncte în faţa lui Bottas.

Iar minisezonul asiatic continuă peste două săptămâni, urmând ca pe 1 octombrie, la Kuala Lumpur, Circuitul Internaţional Sepang să găzduiască Marele Premiu al Malaeziei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version