Britanicul Lewis Hamilton, de la Mercedes, a câştigat, duminică, Grand Prix-ul Italiei, a 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

 

Este a patra oară în istorie când Hamilton se impune pe circuitul de la Monza şi a doua victorie consecutivă a britanicului în Campionatul Mondial de Formula 1, el impunându-se şi weekendul trecut în Belgia.

Ca şi la Spa, Hamilton a plecat din pole-position şi a controlat cursa, profitând de circumstanţe favorabile. Britanicul l-a avut mai mereu în apropiere pe Valtteri Bottas şi a profitat de prestaţia slabă a maşinilor Ferrari din calificări.

Sebastian Vettel, liderul clasamentului mondial, a plecat abia al optulea de pe grilă şi nu a reuşit decât să prindă in extremis podiumul, la peste 36,3 secunde de Hamilton.

Succesul din Italia i-a adus lui Hamilton punctele necesare pentru a-l depăşi pe Vettel în fruntea clasamentului mondial. Britanicul are, acum, trei puncte peste neamţ şi 41 în plus faţă de Bottat.

Peste două săptămâni, piloţii din Formula 1 îşi vor măsura din nou forţele, de această dată în Singapore, unde va avea loc a 14-a etapă a Campionatului Mondial.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version