Neamţul Sebastian Vettel, pilotul lui Ferrari, a câştigat, duminică, Grand Prix-ul Australiei, prima cursă din noua ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1.

Plecat din poziţia a doua a grilei de start, Vettel a profitat din plin de problemele avute de Lewis Hamilton cu pneurile şi a pus stăpânire pe cursă înainte de jumătatea acesteia.

Deşi a intrat devreme la boxe, pentru a-şi schimba cauciucurile, Hamilton a continuat să aibă probleme şi nu a putut să evolueze la potenţial maxim pe final, preferând să bifeze un loc 2 decât să rişte un abandon.

Vettel a mers ceas şi a încheiat cursa cu un avans de aproape 10 secunde faţă de Hamilton şi cu peste 11 secunde în faţa lui Valtteri Bottas, pilot aflat la debutul pentru Mercedes.

Au mai punctat la Melbourne Kimi Raikkonen, Max Verstappen, Felipe Massa, Sergio Perez, Carlos Sainz, Daniil Kvyat şi Esteban Ocon.

Francezul Ocon, în vârstă de numai 20 de ani, a bifat primul punct al carierei la doar al 10-lea Grand Prix disputat, în timp ce la capitolul dezamăgiri îi putem trece pe Daniel Ricciardo şi Fernando Alonso, ambii cu abandonuri la activ, dar ultimul după o cursă de coşmar în care rareori a simţit mirosul punctelor.

Din Australia, piloţii de Formula 1 se vor deplasa către China, urmând ca pe 9 aprilie să aibă loc Grand Prixul Chinei pe Circuitul Internaţional de la Shanghai.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version