Pilotul german Sebastian Vettel, de la Ferrari, a câștigat, duminică, Grand Prix-ul Bahrainului, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Vettel a confirmat astfel startul foarte bun de sezon, el reușind să se impună și în runda inaugurală, din Australia.

În plus, pilotul german demonstrează că cei de la Ferrari au găsit ac de jocul celor de la Mercedes, care înainte de startul competiției păreau să domine clar Campionatul Mondial, grație motoarelor mult mai bine pregătite.

În Bahrain, deși a avut pole-ul, dominarea lui Vettel nu a fost chiar atât de clar. Neamțul a câștigat mai degrabă tactic această cursă, punând între el și Valtteri Bottas, locotenentul lui Hamilton de la Mercedes, doar 0,7 secunde.

Britanicul a completat podiumul, dar rămâne pe doi la general, fiind la 17 puncte în urma lui Vettel.

Revelația cursei din Bahrain a fost tânărul pilot francez Pierre Gasly, care deși provine de la o echipă mai slab cotată, Scuderia Toro Rosso-Honda, a reușit să bifeze primele sale puncte din carieră.

Și nu oricum ci terminând pe locul al patrulea. Gasly a fost unul dintre puținii piloți pe care Vettel nu a reușit să-i depășească cu un tur complet pe circuitul din Bahrain.

Vettel nu are suficient timp pentru a se bucura de succesul din Bahrain, pentru că duminică, pe 15 aprilie, are deja a treia etapă din actualul sezon, Grand Prix-ul Chinei găzduit de circuitul internațional de la Shanghai.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version