Lumea fotbalului din Marea Britanie este în doliu şi în şoc, după ce Dalian Atkinson, fostul mare atacant al lui Aston Villa, şi-a pierdut viaţa, la numai 48 de ani, în urma unui incident incredibil.

atkinson

Atkinson a murit în noaptea de duminică spre luni, după ce a fost împuşcat cu un pistol cu electro-şocuri de poliţiştii din Telford.

Deocamdată incidentul este învăluit în mister, însă există informaţii conform cărora Atkinson a fost împuşcat de oamenii de ordine în apropiere de casa sa. Iar vecinii fostului mare fotbalist susţin că o duzină de poliţişti şi-a făcut apariţia la faţa locului şi că s-au auzit multe ţipete şi sirene ale maşinilor de poliţie.

Autorităţile anunţă că vor face publice toate detaliile acestui caz după finalizarea anchetei iniţiate. Cel mai probabil se vorbeşte despre o ieşire violentă a lui Atkinson, pusă pe seama unui posibil consum excesiv de alcool, şi despre faptul că inima fotbalistului nu a rezistat şocului electric încasat.

Cunoscut drept un fotbalist extrem de rapid, Atkinson a marcat peste 100 de goluri în peste 300 de meciuri jucate pentru echipele pe la care a trecut, echipe precum Aston Villa, Sheffield Wednesday, Real Sociedad, Fenerbahce Istanbul, Metz sau Manchester City. De asemenea, Atkinson a marcat un gol în singura sa apariţie în tricoul naţionalei Angliei, în 1990.

Fostul fotbalist a cunoscut cea mai importantă perioadă a carierei sale între 1991 şi 1995, când a evoluat pentru Aston Villa şi a format, alături de Dean Saunders, celebra pereche de atacanţi intitulată de presa britanică “D Men” sau “Deadly Duo”.

Atkinson este a doua victimă făcută de poliţia britanică prin folosirea pistoalelor cu şocuri electrice. În urmă cu două luni, Spencer Beynon, un fost soldat britanic ce a luptat în Irak şi în Afganistan, a murit în urma unui scenariu asemănător. Cunoscut cu grave probleme psihice după revenirea de pe front, Beynon (43 de ani) a fost împuşcat mortal de poliţişti galezi cu un pistol cu şocuri electrice. Beynon tocmai îşi ucisese câinele cu un cuţit şi îşi produse singur mai multe răni.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version